Το Σχολείο Τουρισμού OnTour NEXT GEN Athens πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2020,

στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς.

Με σύνθημα «PRO MODE ON», το Σχολείο Τουρισμού OnTour ΝΕΧΤ GEN Athens ήταν μία νέα εκδήλωση του ΙΝΣΕΤΕ, που γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη να προσφερθεί διαφοροποιημένη και στοχευμένη γνώση, έμπνευση και καθοδήγηση στα νέα ταλέντα του τουρισμού της Ελλάδας. Η ιδέα πίσω από τα ΣΤΟΤ Next Gen είναι να συμβάλλει στη μείωση του χάσματος στις δεξιότητες και τις γνώσεις, που αναζητά η αγορά, σε σχέση με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχουν οι νέοι απόφοιτοι και επαγγελματίες και να εμπνεύσει τα νέα ταλέντα του τομέα για μία καριέρα με σκοπό, νόημα και στρατηγική κάνοντας τους πρωτίστως, καλύτερους ανθρώπους και κατ’ επέκταση καλύτερους επαγγελματίες.

Πάνω από 180 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πληθώρα θεματολογιών, σε 6 ομιλίες και 3 εργαστήρια, από 8 εξειδικευμένους ομιλητές του Τουριστικού κλάδου. Τις ομιλίες του ΣΤΟΤ Next Gen ATHENS, είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακά χιλιάδες νέοι σπουδαστές και απόφοιτοι (και όχι μόνο) του τουρισμού από όλη την Ελλάδα, μέσα από το κανάλι του ΙΝΣΕΤΕ στο YouTube.

Η κα Λία Ζαμπέτογλου Hospitality Expert & Διευθύντρια Εκπαίδευσης του ΙΝΣΕΤΕ, με την ομιλία της: “Εγώ πότε θα γίνω Μάνα…ger?”, μας υπέδειξε μυστικά και τρόπους που μπορούν να μας οδηγήσουν στην θέση των ονείρων μας γρήγορα και σίγουρα.

Ο Δρ. Νικόλαος Δημητριάδης CEO Trizma Neuro, Author and Educator, μας μίλησε για το πως μπορώ να προετοιμάσω το μυαλό μου για καθημερινή και δημιουργική επίλυση προβλημάτων μέσα από την ομιλία του, “Calibrate your Brain for Innovative Thinking”.

Η κα Έλενα Γκίκα Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Costa Navarino και Συγγραφέας, μας έδειξε το πως η διαχείριση των συναισθημάτων μας, εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και αρμονικές σχέσεις και τι μπορούμε να διδαχθούμε από τον Αριστοτέλη, τον Δημόκριτο και τον Πλούταρχο για τη συναισθηματική ευφυία, μέσα από την ομιλία της: “Συναισθηματική νοημοσύνη & Ελληνική φιλοσοφία”.

Η κα Ελισάβετ Γεωργίου Εργασιακή Ψυχολόγος, Coach, Ψυχοθεραπεύτρια και Ιδρύτρια του Be YourSelf, μας μας ξενάγησε σε έναν κόσμο που κάνουμε οι ίδιοι τη διαφορά στη ζωή μας, μέσα από την ομιλία της «Be Positive and Keep Dreaming».

Ο κος Πέτρος Ρούσης πιστοποιημένος full- time εκπαιδευτής σε θέματα ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, μας εξομολογήθηκε και να μας πρόσφερε μία de profundis προσέγγιση και μία ζεστή χειραψία στις αγαπημένες γενιές που συναντιούνται στο εργασιακό περιβάλλον σήμερα, μέσα από την ομιλία του «Η εξομολόγηση ενός “Baby Boomer”»

Ο κος Δημοσθένης Μπρούσαλης Γενικός Διευθυντής της DASC Branding, μας μετέφερε όλη την τεχνογνωσία του στο προσωπικό branding του κάθε σύγχρονου εργαζόμενου, μέσα από την ομιλία του «Γιατί Εμένα; Καθημερινές Ιστορίες Προσωπικού Branding».

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε, ο κος Βασίλης Βασιλειάδης Entrepreneur, Founder at VividVibes, λέγοντας μας: «Το καλύτερο μέρος, η καλύτερη δουλειά, η καλύτερη παρέα, η καλύτερη σχέση είναι εκεί που σου αρέσει περισσότερο ο εαυτός σου. Εκεί που χωράει ολόκληρος, χωρίς να πρέπει να τον περιορίζεις για να υπάρχει. Εκεί να πας. Εκεί να μείνεις.»

Τη 2η ημέρα πραγματοποιήθηκαν τα εργαστήρια του Σχολείου Τουρισμού OnTour NEXT GEN Athens.

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ!

WORKSHOP I

Η κα Μαρία Παπάζογλου πιστοποιημένη Career Coach και Executive Coach, Corporate Trainer και NLP Master Practitioner, έδειξε σε 17 συμμετέχοντες τρόπους ανάδειξης του επαγγελματικού τους εαυτού, μέσω του εργαστήριου «Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ!».

Interview. Don't miss your chance!

WORKSHOP II

Η κα Έλενα Γκίκα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Costa Navarino και Συγγραφέας, μέσω του εργαστηρίου “Interview. Don’t miss your chance!», έδειξε σε 26 συμμετέχοντες πως να «κλείνουν» την καλύτερη δυνατή συμφωνία αναδεικνύοντας τις δεξιότητες τους, πως να διαχειρίζονται τις περιοχές που χρίζουν βελτίωσης για να επικοινωνούν αποτελεσματικά, μαθαίνοντας τα μυστικά των interviewers και τις προϋποθέσεις για μια επιτυχή έκβαση.

Live your brand... in LinkedIn

WORKSHOP III

Η κα Έθελ Αγγελάτου, LinkedIn Trainer | Personal, Corporate & Employer Branding Coach μέσω του εργαστηρίου «Live your brand… in LinkedIn», έδωσε τη δυνατότητα σε 25 συμμετέχοντες να μάθουν τα μυστικά για τη δημιουργία ψηφιακού βιογραφικού.