Το σεμινάριο απευθύνεται σε
- Chefs, Sous Chefs, Μάγειρες.
- Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων
Το σεμινάριο απευθύνεται σε
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα αναλυθεί η Nikkei Κουζίνα. Ιστορική διαδρομή και παράδοση. Επίσης, θα επεξηγηθεί το πώς μπορεί η λατινοαμερικάνικη και η ιαπωνική κουζίνα να προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα με επιτυχία και δομή. Θα αναλυθούν πρώτες ύλες, διάφορες τεχνικές και θα παρουσιαστούν παρασκευές με τη χρήση ελληνικών προϊόντων.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: Gastronomy Essentials
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Θάνος Στασινός
O Θάνος Στασινός έχει εκπαιδευτεί στο Pakta των αδελφών Adrià και εργαστεί στο Ritz-Carlton στη Βαλένθια και στις Κάννες, ενώ στην Ελλάδα υπήρξε head chef του εστιατορίου Pacific Monte Carlo στην Κηφισιά και του γνωστού εστιατορίου Nikkei στο Κολωνάκι. Παράλληλα, δούλεψε για αρκετά χρόνια ως chef στις θαλαμηγούς γνωστών Ελλήνων επιχειρηματιών. Αυτή τη στιγμή ο Θάνος Στασινός ηγείται της κουζίνας στo “Huracan” της Γλυφάδας και στο “Byblos” της Μυκόνου.
Το 2018 ταξιδεύει στο Περού για ενάμιση μήνα, εισχωρώντας μέχρι και στα άγρια δάση του Αμαζονίου, όπου δοκιμάζει τόσο τις αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις της κουζίνας Nikkei, όσο και τις παραλλαγές της. Τον περασμένο χειμώνα, περνάει ενάμιση μήνα στο Mexico City για να στήσει το «Poema» ως executive chef, για λογαριασμό του βραζιλιάνικου κολοσσού τροφίμων Grupo Fischer και να γνωρίσει την πραγματική μεξικάνικη κουζίνα.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ημέρες/ 10 ώρες
ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:
Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2022, 15:00 – 20:00
Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2022, 15:00 – 20:00
*Σημαντικές Σημειώσεις:
Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.