Προφίλ Συμμετεχόντων

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Ιδιοκτήτες  Επισιτιστικών Επιχειρήσεων
  • Διευθυντές Ξενοδοχειακών Μονάδων
  • Διευθυντές Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (Εστιατόρια, Μπαρ, κλπ)
  • F&B Managers/ Ass. F&B Managers
  • Chefs

Περιγραφή Σεμιναρίου

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική εποχή, ο σωστός σχεδιασμός του προσφερόμενου μενού αποτελεί το κλειδί για τον σχεδιασμό μιας επισιτιστικής επιχείρησης δημιουργώντας παράλληλα τις ποϋποθέσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Με ολοένα και πιο ενημερωμένους καταναλωτές, η διασφάλιση της ικανοποίησης των προσδοκιών των επισκεπτών απαιτεί συχνή και συνεχή αναθεώρηση, αξιολόγηση και ανάπτυξη των προσφερόμενων στοιχείων του μενού.

Το Executive Seminar “ MENU DESIGN & DEVELOPMENT, optimizing food & beverage menu” αναπτύσσει τις βασικές σας γνώσεις και την κατανόηση της διαδικασίας σχεδιασμού και ανάπτυξης μενού, μέσα από μια σειρά διαδραστικών ασκήσεων προκειμένου να σας μυήσει στις ανάγκες της εποχής. Επίσης, θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την περιγραφή των στοιχείων των καταλόγων σας μέσα από αρκετές τεχνικές αρχιτεκτονικής σχεδίασης, να εντοπίσετε μέσα από την ανάλυση του μενού τα πιο κερδοφόρα σας πιάτα προκειμένου να τα οργανώσετε καλύτερα στον κατάλογο σας καθώς και να αποτιμήσετε σωστά την έννοια της αειφόρου γαστρονομίας και της προσέγγισης του μενού μείωσης σπατάλης.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν τα μενού στις επιχειρήσεις τους και να εφαρμόσουν όλες τις νέες πρακτικές αξιοποιώντας στο έπακρο τους πόρους που έχουν στην διάθεσή τους.

Ανάλυση Θεματολογίας

  • Θέτοντας τους σωστούς στόχους ενός μενού.
  • Αναγνωρίζοντας το είδος μενού που σου ταιριάζει.
  • Αειφόρος Γαστρονομία & Τοπικότητα.
  • Σχεδιασμός και ανάλυση μενού: Εφαρμογή ανά περίπτωση.
  • Ο ρόλος των γευμάτων ευεξίας στην νέα εποχή.
  • Μενού μείωσης σπατάλης: πιο επιβεβλημένο από ποτέ.
  • Το σωστό πάντρεμα φαγητού – κρασιού. Η σημασία της κατάλληλης επιλογής.
  • Βήματα και περιορισμοί στον σχεδιασμό ενός μενού.
  • Αρχιτεκτονική σχεδίαση κάρτας. Τι συνίσταται και τι θα πρέπει να αποφεύγεται.
  • Ανάλυση μηχανικής μενού: ένα χρήσιμο εργαλείο.
  • Τα επικρατέστερα trend στην μετά Covid-19 εποχή.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣINPERSON LTD

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ:

Παναγιώτης Κούρεντας

Ο Παναγιώτης Κούρεντας είναι Ιδρυτής του COSTEASY│recipe costs and more, της πρώτης Ιντερνετικής πλατφόρμας διαχείρισης κόστους τροφίμων & ποτών σε Ελλάδα και Κύπρο. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc International Hotel Management από το Surrey University και διαθέτει πλέον των 25 ετών εμπειρία στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο. Έχει συνεργαστεί με ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες όπως η Thomas Cook Group, η Bittner International Training κ.α σε Ελέγχους Ποιότητας και Εκπαιδεύσεις Προσωπικού σε ξενοδοχεία της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και στην διεξαγωγή εξειδικευμένων σεμιναρίων σε ανώτερα ξενοδοχειακά στελέχη. Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π και έχει εκπαιδευτική εμπειρία ως καθηγητής επισιτισμού με πάνω από 12.000 ώρες σε μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα μεταξύ των οποίων το University of Hertfordshire και  ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde. Επίσης συνεργάζεται με το ΙΝΣΕΤΕ στην διεξαγωγή εξειδικευμένων Executive Seminars γύρω από το Cost Control Management και το Menu Development & Engineering ακολουθώντας όλες τις διεθνείς τάσεις και νέα πρότυπα. Τέλος, τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει την Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας & Εκπαίδευσης (Quality Assurance & Training Manager) του ξενοδοχειακού Ομίλου GRECOTEL S.A..

Στέλιος Αποστόλου

Ο Στέλιος Αποστόλου είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π και τα τελευταία 12 χρόνια είναι εκπαιδευτής στον εκπαιδευτικό όμιλο Le Monde.  Διδάσκει μαγειρική τέχνη και πραγματοποιεί σεμινάρια διαχείρισης επισιτιστικών μονάδων σε ενηλίκους, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Θεσσαλονίκη ενώ συνέχισε για τον Μεταπτυχιακό του Τίτλο (MSc) Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Εκτός από την επαγγελματική του εμπειρία σε πεντάστερα ξενοδοχεία, αλλά και στην εκπαίδευση,  εξειδικεύτηκε στην οργάνωση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού των επισιτιστικών μονάδων, παντρεύοντας την θεωρητική με την πρακτική γνώση. Τα τελευταία 9 χρόνια έχει αναλάβει το RnD στην εταιρεία παραγωγής ξηρών καρπών για βιομηχανική χρήση ΠΕΤΡΟΥ ΝΑΤΣ Α.Ε

Μαρία Παπακωνσταντίνου 

Η Παπακωνσταντίνου Μαρία εργάζεται τα τελευταία 10 χρόνια ως σύμβουλος υγιεινής και ασφάλειας σε εστιατόρια καθώς και σε μικρές επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων, επιθεωρώντας την εφαρμογή των συστημάτων διαχείρισης και ποιότητας των τροφίμων, αλλά και εκπαιδεύοντας το προσωπικό, Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του ΕΦΕΤ και κάτοχως μεταπτυχιακού διπλώματος πάνω στη διαχείριση και τεχνολογία ποιότητας. Παράλληλα έχει εικοσαετή εμπειρία στο κομμάτι της εκπαίδευσης, έχοντας εργαστεί ως υπεύθυνη εργαστηρίου τροφίμων σε έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς εκπαιδευτικούς φορείς της χώρας, αλλά και σε επιμέρους σχολές τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Τέλος έχει εργαστεί στο παρελθόν σε αρκετές επαγγελματικές κουζίνες, είτε ως επαγγελματίας μαγείρισσα ή ως σύμβουλος ανάπτυξης νέων προϊόντων, με βάση την εποχικότητα και την τοπικότητα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ημέρες/ 15 ώρες

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, 15:00 – 20:00

Πέμπτή 26 Ιανουαρίου 2023, 15:00 – 20:00

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, 15:00 – 20:00

*Σημαντικές Σημειώσεις:   

Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας
  • Το μικρόφωνο σας
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. 

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.

Δεξιότητες

Πελατοκεντρική Προσέγγισή | Στρατηγική Αντίληψη |

Παρακαλώ αποδεχτείτε ΟΛΑ τα cookies για περισσότερες λεπτομέρειες (Εισιτήρια-Εγγραφή)