Προφίλ Συμμετεχόντων

Το σεμινάριο απευθύνεται σε

  • Pastry Chef και Chef (Ζαχαροπλαστεία, Catering, κλπ.)
  • Προϊστάμενους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων

Περιγραφή Σεμιναρίου

Στο θεωρητικό μέρος του προγράμματος θα παρουσιαστούν οι παράγοντες που προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε μία συνταγή. Θα αναλυθούν οι παράμετροι που καθορίζουν τη διάρκεια ζωής μιας συνταγής. Επίσης, θα διερευνηθούν οι τρόποι που ένα υλικό μπορεί να αντικατασταθεί ή μεταμορφωθεί για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, χωρίς όμως να αλλοιωθεί η γεύση της αρχικής συνταγής. Στο πρακτικό μέρος του προγράμματος, θα εφαρμοστεί η θεωρία στην πράξη και θα παρουσιαστούν διάφορες συνταγές προσαρμοσμένες έτσι ώστε να έχουν, τουλάχιστον, δέκα ημέρες διάρκεια ζωής (πχ. Κέικ για ταξίδια κ.α.).

Ανάλυση Θεματολογίας

  • Ανάλυση παραγόντων που επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής ενός προϊόντος
  • Πώς ορίζουμε τη διάρκεια ζωής μιας συνταγής
  • Αντικατάσταση ή μεταμόρφωση υλικών μιας συνταγής
  • Δημιουργία πιο υγιεινών και γευστικών επιδορπίων
  • Δημιουργία προϊόντων «έτοιμων για χρήση»
  • Παραδείγματα και  χρήση νέων τεχνικών πάνω σε ευαίσθητα προϊόντα
  • Διασφάλιση προϊόντων
  • Εισαγωγή νέων υλικών στην παραγωγή γλυκισμάτων, με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
  • Εφαρμογή και παρουσίαση σε παρασκευές

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: Gastronomy Essentials

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣEmmanuel Hamon

Ο Emmamnuel Hamon μοιράζεται την εμπειρία και τις γνώσεις του στο πολυσχιδές αντικείμενο της ζαχαροπλαστικής συμμετέχοντας ως εισηγητής σε εκπαιδευτικά προγράμματα και επιδείξεις απευθυνόμενα σε επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες σε Γαλλία και εξωτερικό. Συνεργάζεται επίσης με εταιρείες και επιχειρήσεις παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες που περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα από προτάσεις και συνταγές αναφορικά με το κομμάτι της παραγωγής αλλά και τις εξέλιξής τους, με προγράμματα που προσαρμόζονται στις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης.

Συνεργάστηκε στο συμβουλευτικό κομμάτι με την ουκρανική «Vito-House» δημιουργώντας για λογαριασμό τους μία σειρά από προϊόντα αρτοποιίας και ζαχ/κής που προορίζονται για την αγορά σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Μεταξύ άλλων διετέλεσε  πρεσβευτής της CasaLuker, του μεγαλύτερου brand προϊόντων σοκολάτας που εδρεύει στην Κολομβία και για λογαριασμό της εταιρείας δημιούργησε συνταγές και πραγματοποίησε σχετικές επιδείξεις σε Ευρώπη και ανατολικές χώρες. Στη συνεργασία του ωστόσο με τη διεθνή κοινότητα «PAVONI ITALIA» εξειδικεύτηκε στο κομμάτι της διακόσμησης και στη δημιουργία καλλιτεχνικών παρασκευών σοκολάτας με καλούπια.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ημέρες/ 10 ώρες

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, 15:00 – 20:00

Πεμπτή 10 Μαρτίου 2022, 15:00 – 20:00

*Σημαντικές Σημειώσεις:   

Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας
  • Το μικρόφωνο σας
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. 

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.

Δεξιότητες

Βιώσιμη ανάπτυξη | Γνώση της Τεχνολογίας | Ευελιξία & Καινοτομία |

Παρακαλώ αποδεχτείτε ΟΛΑ τα cookies για περισσότερες λεπτομέρειες (Εισιτήρια-Εγγραφή)