Συνεργασία ΔΥΠΑ-ΙΝΣΕΤΕ-Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για τη λειτουργία 7 νέων πειραματικών ΕΠΑ.Σ.

Το 2021, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σύστησε επτά νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (Π.ΕΠΑΣ) Μαθητείας, οι οποίες θα λειτουργήσουν σε επτά πόλεις, με τρεις ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας. Οι ειδικότητες στις Πειραματικές Σχολές είναι:

  • Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης
  • Τεχνίτης Επισιτισμού
  • Υπάλληλος υποδοχής πελατών ξενοδοχείου.

Για τη λειτουργία των Π.ΕΠΑΣ η ΔΥΠΑ συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, φορείς με πολυετή εμπειρία στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και του τουρισμού.

Οι Π.ΕΠΑΣ εγγυώνται την τοποθέτηση όλων των μαθητευόμενων σε θέσεις μαθητείας σε διακεκριμένες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου (ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων), και ενισχύουν την προοπτική της επαγγελματικής αποκατάστασής τους μετά την ολοκλήρωση των σπουδών.

Για το 2022-2023, οι Π.ΕΠΑΣ λειτουργούν σε Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Μυτιλήνη, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι φορείς συνδιοργανώνουν Ημέρες Καριέρας ανά περιοχή με στόχο οι μαθητευόμενοι να τοποθετηθούν σε θέσεις μαθητείας μέσω ενός οργανωμένου προγράμματος εκπαίδευσης σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Όμοια οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο, αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στη δράση, αναθέτοντας σε κάθε εκπαιδευόμενο, έναν εκπαιδευτή ο οποίος οφείλει να μεριμνά για τη σωστή υλοποίηση του προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση ΕΔΩ

Μητρώο Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων

Κάθε επιχείρηση που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Μάθησης σε Εργασιακό Χώρο και στις Ημέρες Καριέρας των Π.ΕΠΑΣ μπορεί να υποβάλει αίτηση ένταξης στο Μητρώο Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων παρακάτω: