Το ΙΝΣΕΤΕ σε συνεργασία με την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ, σχεδίασαν και υλοποιούν το online Executive Seminar με τίτλο “INCLUSIVE & ACCESSIBLE TOURISM”.

Προφίλ Συμμετεχόντων

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη και εργαζόμενους/ες τουριστικών επιχειρήσεων και κυρίως σε εκείνους/ες που έρχονται σε άμεση αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες.

Περιγραφή Σεμιναρίου

Το πρόγραμμα στοχεύει στην εκπαίδευση εργαζομένων τουρισμού για την ψυχική υγεία και την εξυπηρέτηση πελατών με ψυχικές διαταραχές (travelling, accommodation κλπ.).

Εστιάσεις:

  • Κατανόηση ψυχικών διαταραχών και του αντίκτυπού τους στον τουρισμό
  • Αναγνώριση σημείων ψυχικής δυσφορίας στους πελάτες
  • Αποτελεσματική επικοινωνία και ενσυναίσθηση
  • Δημιουργία συμπεριληπτικού και προσβάσιμου τουριστικού περιβάλλοντος
  • Διαχείριση κρίσεων και έκτακτων περιστατικών

Οφέλη:

  • Βελτιωμένη εξυπηρέτηση επισκεπτών
  • Μείωση στίγματος για ψυχικές διαταραχές
  • Προαγωγή ψυχικής υγείας και ευεξίας πελατών και προσωπικού
  • Πρόληψη προβλημάτων σε τουριστικές μονάδες

Μέθοδος:

  • Παθητικές (βιβλιογραφία) και ενεργητικές εκπαιδευτικές τεχνικές (μελέτη περίπτωσης, ομάδες εργασίας, παιχνίδια ρόλων)
  • Εκπαίδευση από ειδικούς ψυχικής υγείας

Ανάλυση Θεματολογίας

  • Εισαγωγή στην Ψυχική Υγεία: Βασικές έννοιες και συνηθισμένες ψυχικές διαταραχές.
  • Ψυχιατρικές διαταραχές και στίγμα (1 ώρα).
  • Η έννοια της «ποιότητας ζωής» και οι διαστάσεις της.
  • Αναγνώριση Σημείων Ψυχικής Νόσου: Σημεία λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας που υποδεικνύουν ψυχική δυσφορία (2 ώρες).
  • Ψυχική υγεία και εμπειρία τουρισμού. Στρεσογόνοι παράγοντες.
  • Επικοινωνία και Αλληλεπίδραση: Δημιουργία ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος, Τεχνικές ενεργητικής ακρόασης και ενσυναίσθησης (2 ώρες).
  • Η στάση των στελεχών/ εργαζομένων στις τουριστικές μονάδες/υπηρεσίες.
  • Προσαρμογή Υπηρεσιών: Αντιμετώπιση πελατών με διαφορετικές ανάγκες και ευαισθησίες, Προσφορά εξατομικευμένης υποστήριξης και διευκόλυνσης (2 ώρες).
  • Παροχή μιας «πρώτης» υποστήριξης: Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας, Λεκτική αποκλιμάκωση (2 ώρες).
  • Συμπεριληπτικότητα: τουρισμός για όλους.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣAA+Partners

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ:

Ο Αλέξανδρος Οικονόμου έχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Universita Salesiane Pontificia στη Ρώμη και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (ΜΒΑ) στην Κοινωνική Ψυχιατρική και την Ψυχολογία Αγωγής από την Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων και το Πάντειο Πανεπιστήμιο αντίστοιχα. Έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος αλλά και ως Υπεύθυνος Έργων για περισσότερα από 17 χρόνια σε δομές Ψυχικής Υγείας. Διαθέτει εκπαιδευτική εμπειρία ως διευθυντής κατάρτισης στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ως εκπαιδευτής σε Κ.Ε.Κ., με περισσότερες από 2.000 ώρες εκπαίδευσης.

Ο Μιχάλης Σκάλτσας σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην Ουαλία (M.Sc. in Abnormal and Clinical Psychology), από το Πανεπιστήμιο Swansea. Στην παρούσα φάση, συνεχίζει την ψυχοθεραπευτική του κατάρτιση στο Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης «S.H. FOULKES». Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί σε κέντρο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών παιδιών, εφήβων και οικογενειών, καθώς και σε δύο έργα, με αντικείμενο την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε μετανάστες. Έχει επίσης πολυετή εμπειρία ως ψυχολόγος σε μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του ψυχολόγου, παρέχοντας τις υπηρεσίες του τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

 O Σπύρος Μπάκας σε προπτυχιακό επίπεδο ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Λονδίνου στη Ψυχολογία και στην παρούσα φάση παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Clinical Psychology του Πανεπιστημίου του ESSEX. Επίσης έχει ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα επιμόρφωσης του ΕΚΠΑ «Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία: Θεωρία και Κλινική Πράξη». Το διάστημα αυτό εργάζεται ως Ψυχολόγος στη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Ιπποκράτης ΙΙ & Π.Δ. ΙΙ της ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ημέρες/ 9 ώρες

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025, 10:00 – 14:30

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025, 10:00 – 14:30

KEY COMPETENCIES

  • Customer Focus / Πελατοκεντρική Προσέγγιση
  • Emotional Intelligence / Συναισθηματική Νοημοσύνη

 

Όροι και Προϋποθέσεις Συμμετοχής:

Πριν υποβάλετε αίτηση συμμετοχής, παρακαλούμε όπως αναγνώσετε προσεκτικά τους παρακάτω όρους & προϋποθέσεις.

Οι ακόλουθοι όροι ενδέχεται να τροποποιηθούν, πάντοτε με στόχο την καλύτερη ποιότητα των εκπαιδευτικών σεμιναρίων, γι’ αυτό και σας συνιστούμε να επισκέπτεστε συχνά αυτή την ενότητα, ώστε να ενημερώνεστε για ενδεχόμενες αλλαγές.

Η ομάδα του ΙΝΣΕΤΕ θα είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις.

  1. Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
  2. Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, είναι απαραίτητο να ελέγξετε:
    • Την κάμερα σας
    • Το μικρόφωνο σας
    • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
    • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.
  1. Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
  2. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive Seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
  3. Το ΙΝΣΕΤΕ ενδέχεται να επιφέρει αλλαγές ή τροποποιήσεις στη δομή και στο περιεχόμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος, εάν κριθούν αναγκαίες για την αρτιότερη κατάρτιση των συμμετεχόντων.
  4. Το ΙΝΣΕΤΕ σέβεται τα  πνευματικά δικαιώματα των εισηγητών και καθηγητών στα εκάστοτε εκπαιδευτικά προγράμματα. Εναπόκειται αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια εκάστου εισηγητή η αποστολή στους συμμετέχοντες του εκπαιδευτικού υλικού ή μέρους αυτού. Περαιτέρω απαγορεύεται η χρήση, αντιγραφή και/ή αναπαραγωγή του τυχόν αποστελλόμενου υλικού και του περιεχομένου της παρεχόμενης εκπαίδευσης με οποιαδήποτε μηχανικά, οπτικά, ακουστικά ή άλλα μέσα, προοριζόμενη για οποιαδήποτε εκμετάλλευση ή άλλο σκοπό πλην αυτόν της εκπαίδευσης του συμμετέχοντα είτε παρακολουθεί με φυσική παρουσία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είτε εξ αποστάσεως μέσω της εκάστοτε πλατφόρμας.
  5. Το ΙΝΣΕΤΕ δεν φέρει ευθύνη για τυχόν απαιτήσεις νομικής ή αστικής ή και ποινικής φύσεως ούτε για τυχόν ζημία υποστεί οποιοσδήποτε συμμετέχει σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, από αιτία που έχει σχέση με το εκπαιδευτικό περιεχόμενο και την ύλη του προγράμματος, καθώς και τις πληροφορίες που δίδονται μέσω του παρεχόμενου έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού του εκπαιδευτικού προγράμματος, καθώς τα αναφερόμενα σε αυτά έχουν επιμορφωτικό χαρακτήρα και δεν συνιστούν παροχή νομικών συμβουλών.
  6. Σας συνιστούμε να ελέγξετε τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο πρίν την είσοδο σας στην πλατφόρμα και σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, να συνδεθείτε ενσύρματα. Σε περίπτωση αδυναμίας ή προβλημάτων σύνδεσης το ΙΝΣΕΤΕ δεν φέρει καμία ευθύνη. Επιπλέον το ΙΝΣΕΤΕ δεν ευθύνεται για καταστροφές οποιασδήποτε μορφής που μπορούν να επέλθουν από τη χρήση της πλατφόρμας συμπεριλαμβανομένων, αλλά όχι περιορισμένων, σε άμεσες, έμμεσες, τυχαίες, συμπτωματικές και επακόλουθες. Οι χρήστες έχουν πρόσβαση στα εκπαιδευτικά προγράμματα με δική τους ευθύνη και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τυχόν ζημιές που προκλήθηκαν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συστήματα, hardware, λογισμικό, δεδομένα ή αρχεία τους.

Πολιτική Ακυρώσεων:

ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δεν δύναται να παρευρεθεί στο σεμινάριο, η επιχείρηση, αφού πρώτα ενημερώσει το ΙΝΣΕΤΕ, έχει το δικαίωμα να τον αντικαταστήσει με άλλον συνεργάτη. Εάν δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος συνεργάτης, το ΙΝΣΕΤΕ θα προβεί σε αναζήτηση αντικαταστάτη μέσω της λίστας αναμονής του σεμιναρίου. Εάν βρεθεί αντικαταστάτης θα γίνει επιστροφή χρημάτων, αλλιώς η επιχείρηση θα χρεωθεί το 100% του ποσού συμμετοχής. Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος δεν εμφανιστεί στο σεμινάριο καθώς και αν ο εκπαιδευόμενος ξεκινήσει αλλά δεν ολοκληρώσει το σεμινάριο θα γίνεται χρέωση του 100% της συμμετοχής.

ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ: Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δεν δύναται να παρευρεθεί στο σεμινάριο, πρέπει να ενημερώσει το ΙΝΣΕΤΕ το οποίο θα προβεί σε αναζήτηση αντικαταστάτη μέσω της λίστας αναμονής του σεμιναρίου. Εάν βρεθεί αντικαταστάτης θα γίνει επιστροφή χρημάτων, αλλιώς ο συμμετέχων θα χρεωθεί το 100% του ποσού συμμετοχής. Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος δεν εμφανιστεί στο σεμινάριο καθώς και αν ο εκπαιδευόμενος ξεκινήσει αλλά δεν ολοκληρώσει το σεμινάριο θα γίνεται χρέωση του 100% της συμμετοχής.

Ο Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της ημερομηνίας, της ώρας και του χώρου διεξαγωγής του σεμιναρίου, καθώς και το δικαίωμα ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες μέσω email, τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης.

Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συμμετέχοντα μετά από την αλλαγή της ημερομηνίας, της ώρας ή του χώρου διεξαγωγής του σεμιναρίου, ή σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου θα επιστραφεί στο ακέραιο το ποσό στους συμμετέχοντες που έχουν ήδη ολοκληρώσει την πληρωμή.

Με την υποβολή αίτησης συμμετοχής και τη γνωστοποίηση των στοιχείων σας, τεκμαίρεται ότι ως συμμετέχων/ουσα στο/α εκπαιδευτικό/α πρόγραμμα/προγράμματα αποδέχεστε πλήρως και ανεπιφύλακτα τους ακόλουθους όρους και προϋποθέσεις.

Δεξιότητες

Guest Focus | Emotional Intelligence (EQ) |