Προφίλ Συμμετεχόντων

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Ιδιοκτήτες Επισιτιστικών Επιχειρήσεων
  • Διευθυντές Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (Εστιατόρια, Μπαρ, κλπ)
  • F&B Managers/ Ass. F&B Managers
  • Executive Chefs

Περιγραφή Σεμιναρίου

O επισιτιστικός κλάδος δοκιμάζεται διαρκώς από αλλεπάλληλους εξωγενείς παράγοντες, οι οποίοι όχι απλά εξανεμίζουν τα περιθώρια κέρδους, αλλά θέτουν και σε κίνδυνο την λειτουργία και βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Το Executive Seminar “F&B COST CONTROL MANAGEMENT, advanced toolkit” επικεντρώνεται στις αρχές και στις διαδικασίες που απαιτούνται για ένα αποτελεσματικό σύστημα υπολογισμού και ελέγχου του κόστους.

Το σεμινάριο αυτό θέτει τις βάσεις της σύνταξης προϋπολογισμού, τον υπολογισμό των εργατικών και λειτουργικών δαπανών, τη σημασία του νεκρού σημείου και την ανάλυση περιθωρίου συνεισφοράς. Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψη τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και των επιχειρήσεων, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές υπολογισμού και μείωσης της άσκοπης σπατάλης των πόρων, ενώ καταλυτικό ρόλο θα έχει η κατανόηση της ανάλυσης της τιμολόγησης και κερδοφορίας με τρόπο που θα βοηθήσει στην κατάρτιση της στρατηγικής λειτουργίας της επιχείρησης.

Πρωταρχικός στόχος είναι να βοηθήσει τους υπεύθυνους, σε όλα τα επίπεδα, να κατανοήσουν τους παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος, και να τους δείξει πως να χρησιμοποιούν αποτελεσματικές πρακτικές ελέγχου του κόστους. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι μαθαίνουν  πως να εμπλέκουν τους συνεργάτες τους στον έλεγχο του κόστους, εξυπηρετώντας ποιοτικά τους πελάτες τους, με απώτερο στόχο την βελτίωση των εσόδων της επιχείρησης.

Τα βήματα και οι αρχές αυτές έχουν εφαρμογή σε κάθε τύπο επισιτιστικής επιχείρησης, αν και συγκεκριμένες τεχνικές ενδέχεται να βρίσκουν εφαρμογή μόνο σε ορισμένους τύπους επιχειρήσεων.

Ανάλυση Θεματολογίας

  • Γενικές Αρχές Προϋπολογισμού
  • Ανάπτυξη εργαλείου προϋπολογισμού
  • Υπολογισμός πραγματικού κόστους τροφίμων και ποτών
  • Πραγματικό vs παραγόμενο κόστος τροφίμων και ποτών
  • Απόδοση υλικών και περιορισμός σπατάλης
  • Πετάω υλικά = πετάω λεφτά – Food Waste
  • Ανακαλύψτε με ποιον τρόπο μπορείτε να υπολογίσετε και να περιορίσετε τη σπατάλη των υλικών
  • Υπολογισμός εργατικών και λειτουργικών δαπανών
  • Παράγοντες επηρεασμού κόστους και τρόποι μείωσης
  • Μέθοδοι υπολογισμού νεκρού σημείου
  • Ανάλυση νεκρού σημείου για τον προγραμματισμό και τη λήψη αποφάσεων
  • Παρουσίαση και ανάλυση μεθόδων τιμολόγησης
  • Menu Engineering: Profitability vs. Popularity.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: AA+Partners

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣINPERSON LTD

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Παναγιώτης Κούρεντας

Ο Παναγιώτης Κούρεντας είναι Ιδρυτής του COSTEASY│recipe costs and more, της πρώτης ιντερνετικής πλατφόρμας διαχείρισης κόστους τροφίμων & ποτών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc International Hotel Management από το Surrey University και διαθέτει πλέον των 25 ετών εμπειρία στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο.

Έχει συνεργαστεί με ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες όπως η Thomas Cook Group, η Bittner International Training κ.α σε Ελέγχους Ποιότητας και Εκπαιδεύσεις Προσωπικού σε ξενοδοχεία της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και στην διεξαγωγή εξειδικευμένων σεμιναρίων σε ανώτερα ξενοδοχειακά στελέχη.

Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π και έχει εκπαιδευτική εμπειρία ως καθηγητής επισιτισμού με πάνω από 12.000 ώρες σε μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα μεταξύ των οποίων το University of Hertfordshire και  ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde.

Επίσης συνεργάζεται με το ΙΝΣΕΤΕ στην διεξαγωγή εξειδικευμένων Executive Seminars γύρω από το Cost Control Management και το Menu Development & Engineering ακολουθώντας όλες τις διεθνείς τάσεις και νέα πρότυπα.

Τέλος, τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει την Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας & Εκπαίδευσης (Quality Assurance & Training Manager) του ξενοδοχειακού Ομίλου GRECOTEL S.A..

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ημέρες/ 14 ώρες

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022, 15:00 – 19:00

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, 15:00 – 20:00

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, 15:00 – 20:00

*Σημαντικές Σημειώσεις:   

Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας
  • Το μικρόφωνο σας
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. 

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.

Δεξιότητες

Κίνητρο & Ήθος | Συστημική Σκέψη |

Παρακαλώ αποδεχτείτε ΟΛΑ τα cookies για περισσότερες λεπτομέρειες (Εισιτήρια-Εγγραφή)