Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
- Ιδιοκτήτες Επισιτιστικών Επιχειρήσεων
- Διευθυντές Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (Εστιατόρια, Μπαρ, κλπ)
- F&B Managers/ Ass. F&B Managers
- Executive Chefs
Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
O επισιτιστικός κλάδος δοκιμάζεται διαρκώς από αλλεπάλληλους εξωγενείς παράγοντες, οι οποίοι όχι απλά εξανεμίζουν τα περιθώρια κέρδους, αλλά θέτουν και σε κίνδυνο την λειτουργία και βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Το Executive Seminar “F&B COST CONTROL MANAGEMENT, advanced toolkit” επικεντρώνεται στις αρχές και στις διαδικασίες που απαιτούνται για ένα αποτελεσματικό σύστημα υπολογισμού και ελέγχου του κόστους.
Το σεμινάριο αυτό θέτει τις βάσεις της σύνταξης προϋπολογισμού, τον υπολογισμό των εργατικών και λειτουργικών δαπανών, τη σημασία του νεκρού σημείου και την ανάλυση περιθωρίου συνεισφοράς. Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψη τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και των επιχειρήσεων, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές υπολογισμού και μείωσης της άσκοπης σπατάλης των πόρων, ενώ καταλυτικό ρόλο θα έχει η κατανόηση της ανάλυσης της τιμολόγησης και κερδοφορίας με τρόπο που θα βοηθήσει στην κατάρτιση της στρατηγικής λειτουργίας της επιχείρησης.
Πρωταρχικός στόχος είναι να βοηθήσει τους υπεύθυνους, σε όλα τα επίπεδα, να κατανοήσουν τους παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος, και να τους δείξει πως να χρησιμοποιούν αποτελεσματικές πρακτικές ελέγχου του κόστους. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι μαθαίνουν πως να εμπλέκουν τους συνεργάτες τους στον έλεγχο του κόστους, εξυπηρετώντας ποιοτικά τους πελάτες τους, με απώτερο στόχο την βελτίωση των εσόδων της επιχείρησης.
Τα βήματα και οι αρχές αυτές έχουν εφαρμογή σε κάθε τύπο επισιτιστικής επιχείρησης, αν και συγκεκριμένες τεχνικές ενδέχεται να βρίσκουν εφαρμογή μόνο σε ορισμένους τύπους επιχειρήσεων.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: AA+Partners
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: INPERSON LTD
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Παναγιώτης Κούρεντας
Ο Παναγιώτης Κούρεντας είναι Ιδρυτής του COSTEASY│recipe costs and more, της πρώτης ιντερνετικής πλατφόρμας διαχείρισης κόστους τροφίμων & ποτών σε Ελλάδα και Κύπρο.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc International Hotel Management από το Surrey University και διαθέτει πλέον των 25 ετών εμπειρία στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο.
Έχει συνεργαστεί με ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες όπως η Thomas Cook Group, η Bittner International Training κ.α σε Ελέγχους Ποιότητας και Εκπαιδεύσεις Προσωπικού σε ξενοδοχεία της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και στην διεξαγωγή εξειδικευμένων σεμιναρίων σε ανώτερα ξενοδοχειακά στελέχη.
Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π και έχει εκπαιδευτική εμπειρία ως καθηγητής επισιτισμού με πάνω από 12.000 ώρες σε μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα μεταξύ των οποίων το University of Hertfordshire και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde.
Επίσης συνεργάζεται με το ΙΝΣΕΤΕ στην διεξαγωγή εξειδικευμένων Executive Seminars γύρω από το Cost Control Management και το Menu Development & Engineering ακολουθώντας όλες τις διεθνείς τάσεις και νέα πρότυπα.
Τέλος, τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει την Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας & Εκπαίδευσης (Quality Assurance & Training Manager) του ξενοδοχειακού Ομίλου GRECOTEL S.A..
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ημέρες/ 14 ώρες
ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:
Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022, 15:00 – 19:00
Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, 15:00 – 20:00
Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, 15:00 – 20:00
*Σημαντικές Σημειώσεις:
Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.