Προφίλ Συμμετεχόντων

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Executive Chef, Chef de Cuisine, Sous Chef και Α’ μάγειρες.

Περιγραφή Σεμιναρίου

Το Executive Seminar «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ, η εξέλιξη της ελληνικής κουζίνας» θα αναδείξει, μεταξύ άλλων, τη σπουδαιότητα της ελληνικής κουζίνας, την ορθή και αποτελεσματική χρήση ακριβών πρώτων υλών, αλλά και τους τρόπους χρήσης φθηνότερων υλικών, τα οποία μπορούν να προσφέρουν υπεραξία στο μενού και τη μαγειρική μας.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τα μηχανήματα που λειτουργούν ως σύμμαχοι σε αυτήν τη διαδικασία, όπως  pacojet, sous vide, vacuum, thermomix κ.α., και πώς με αυτά μπορούμε να δημιουργήσουμε υψηλού επιπέδου συνταγές. Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στις αρχές συνδυασμού υλικών για τη δημιουργία του τέλειου πιάτου, καθώς και στις βασικές αρχές του food styling, έτσι ώστε η υψηλή μαγειρική να συνοδεύεται από ένα εξίσου υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Ανάλυση Θεματολογίας

  • Η ελληνική γαστρονομίας με παγκόσμιες επιρροές.
  • Χρήση νέων τεχνικών και αναφορά στα νέα μηχανήματα.
  • Ορθή χρήση ακριβών πρώτων υλών για την σωστή κοστολόγηση.
  • Ανάδειξη υλικών χαμηλού κόστους σε εφαρμογές υψηλής γαστρονομίας.
  • Παρουσίαση ποικίλων τρόπων για εντυπωσιακό food styling.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: Gastronomy Essentials

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Δημήτρης Παμπόρης

O Δημήτρης Παμπόρης, δραστηριοποιείται στον τουριστικό κλάδο 18 χρόνια, με πολλές συνεργασίες σε εταιρίες ξενοδοχείων. Εργάστηκε αρκετά χρόνια στον Όμιλο Grecotel με τελευταίο σταθμό το ξενοδοχείο Mykonos Blu. Εργάστηκε 6 χρόνια στον Όμιλο Divine Hotel’s, στο ξενοδοχείο Patmos Aktis σαν Executive Chef, όπου βραβεύθηκε με 2 Χρυσούς σκούφους και 3 βραβεία Ελληνικής Κουζίνας από την Επιτροπή του Αθηνοράματος. Τα 2 τελευταία χρόνια είναι Executive Chef στο ξενοδοχείο Ekies All Senses Resort, όπου και βραβεύτηκε με Χρυσό σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, από την Επιτροπή του Αθηνοράματος για το έτος 2016. Επίσης, βραβεύτηκε με 2 και 1 αστέρι από την επιτροπή του Fnl Guide για το έτος 2017.

Έχει εργαστεί στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο Auberge de lill στην Αλσατία. To 2016 ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος Chef στο βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin εστιατόριο Ikarus της Redbull, , για να παρουσιάσει ένα θεματικό μενού με βάση την Ελληνική Κουζίνα. Το 2017 ήταν επίσημος προσκεκλημένος στη διάσημη Έκθεση γαστρονομίας Chef sache στη Γερμανία, για να μαγειρέψει για Vip καλεσμένους που εκπροσωπούν τη γαστρονομία σε όλον τον κόσμο και να παρουσιάσει την Ελληνική Κουζίνα.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ημέρες/ 10 ώρες

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, 15:00 – 20:00

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, 15:00 – 20:00

*Σημαντικές Σημειώσεις:   

Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας
  • Το μικρόφωνο σας
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας. 

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. 

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.

Για να έχετε μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία σε ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΕΣ, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα παρακάτω Executive Seminars:

Δεξιότητες

Γνώση της Τεχνολογίας | Ευελιξία & Καινοτομία | Κουλτούρα Μάθησης |

Παρακαλώ αποδεχτείτε ΟΛΑ τα cookies για περισσότερες λεπτομέρειες (Εισιτήρια-Εγγραφή)