Ο σκοπός της μελέτης είναι να θέσει τις βάσεις για την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου, ενός σχεδίου με γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας ως τουριστικού προορισμού μέσω:
Διαμόρφωσης γαστρονομικής ταυτότητας με πιο επίκαιρο/μοντέρνο χαρακτήρα
Ανάπτυξης και προώθησης τουριστικών εμπειριών που συνθέτουν διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις και αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας και των προορισμών της
Διευρυμένη χρήση και αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων από τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα