Προφίλ Συμμετεχόντων

 • Ιδιοκτήτες Επισιτιστικών Επιχειρήσεων
 • Διευθυντές Ξενοδοχειακών Μονάδων
 • Διευθυντές Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (Εστιατόρια, Μπαρ, κλπ.)
 • F&B Managers/ Ass. F&B Managers
 • Executive Chefs

Περιγραφή Σεμιναρίου

Σύμφωνα με έρευνες, τα τελευταία χρόνια ο κλάδος του επισιτισμού κατέχει ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό βαρύτητας στην κατηγορία των εμπειριών. Ως εκ τούτου γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι ο σχεδιασμός του Μενού αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τον σχεδιασμό μιας επισιτιστικής επιχείρησης, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Στο Executive Seminar «MENU DEVELOPMENT & ENGINEERING, setting our restaurants’ foundations»,  θα εξερευνήσετε, μέσα από τις αρχές και τα βήματα της σύνθεσης ενός μενού, μια ξεχωριστή προσέγγιση στον σχεδιασμό του μενού της επιχείρησης σας, η οποία θα βασίζεται στις ανάγκες που έχετε ή θέλετε να δημιουργήσετε (ειδικά στην μετά COVID-19 εποχή). Θα γνωρίσετε αρκετές τεχνικές αρχιτεκτονικής σχεδίασης, που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε όχι μόνο την περιγραφή των στοιχείων αλλά και να οργανώσετε την παρουσία των πιο κερδοφόρων πιάτων στον κατάλογο σας. Κρίσιμη για την βιωσιμότητα και την κερδοφορία της επιχείρησης σας θα είναι η προσέγγιση του μενού μείωσης σπατάλης, καθώς και η κατανόηση της ανάλυσης μηχανικής μενού. Τέλος η ανάπτυξη όλων των κρίσιμων Food & Beverage trends που θα μεταμορφώσουν την επισιτιστική βιομηχανία μέσα στα επόμενα χρόνια, καθίσταται εξαιρετικά σημαντική για τον καθορισμό της στρατηγικής λειτουργίας της επιχείρησης σας.

Ανάλυση Θεματολογίας

 • Θέτοντας τους σωστούς στόχους ενός μενού
 • F&B Locality: Past vs Future orientation
 • Αναγνωρίζοντας το είδος μενού που σου ταιριάζει
 • Ο ρόλος της σωστής ανάλυσης ενός μενού κατά περίπτωση
 • Μενού μείωσης σπατάλης και ο ρόλος των νέων μεθόδων μαγειρικής
 • Η σημασία της κατάλληλης επιλογής κρασιού σε ένα μενού
 • Βήματα και περιορισμοί στον σχεδιασμό ενός μενού
 • Αρχιτεκτονική σχεδίαση κάρτας. Τι συνίσταται και τι θα πρέπει να αποφεύγεται
 • Ανάλυση μηχανικής μενού
 • Επιλέγοντας και εφαρμόζοντας το κατάλληλο trend στην μετά Covid-19 εποχή

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: AA+Partners

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: INPERSON LTD

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ:

Παναγιώτης Κουρέντας

Ο Παναγιώτης Κουρέντας δραστηριοποιείται στον χώρο του Τουρισμού και ειδικότερα του Επισιτισμού από το 1996. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη ενώ συνέχισε για τον Μεταπτυχιακό του τίτλο (MSc) στο Διεθνές ξενοδοχειακό Management στο Πανεπιστήμιο Surrey της Αγγλίας.

Στην μακρόχρονη πορεία του σε μεγάλα ξενοδοχεία και επιχειρήσεις έχει καταφέρει να αναρριχηθεί μέσα από πολύ χαμηλές θέσεις σε διευθυντικό στέλεχος, σε επισιτιστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις καθώς και σε εταιρείες Consulting.

Είναι Ιδρυτής της Πρώτης Ιντερνετικής Πλατφόρμας Διαχείρισης Κόστους Τροφίμων & Ποτών COSTEASY│recipe costs and more, ενώ υπήρξε Operations Director στην εταιρεία INPERSON LTD. Συνεργάστηκε ως αποκλειστικός εκπαιδευτής τα τελευταία χρόνια με την Thomas Cook Group καθώς και την Bittner International Training για Ελέγχους Ποιότητας και Εκπαιδεύσεις Προσωπικού σε ξενοδοχεία της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και για την διεξαγωγή εξειδικευμένων σεμιναρίων σε ανώτερα ξενοδοχειακά στελέχη. Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, ενώ για 12 έτη ήταν Καθηγητής Επισιτισμού στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Le Monde. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το ΙΝΣΕΤΕ στην διεξαγωγή Executive Seminars, καθώς επίσης έχει αναλάβει την Διεύθυνση της Διασφάλισης Ποιότητας & Εκπαίδευσης Προσωπικού (QualityAssurance&TrainingManager) του ξενοδοχειακού Ομίλου της GRECOTELS.A

Στέλιος Αποστόλου

Ο Στέλιος Αποστόλου είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π και τα τελευταία 12 χρόνια είναι εκπαιδευτής στον εκπαιδευτικό όμιλο Le Monde. Διδάσκει μαγειρική τέχνη και πραγματοποιεί σεμινάρια διαχείρισης επισιτιστικών μονάδων σε ενηλίκους, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη ενώ συνέχισε για τον Μεταπτυχιακό του τίτλο (MSc) στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Εκτός από την επαγγελματική του εμπειρία σε πεντάστερα ξενοδοχεία, αλλά και στην εκπαίδευση,  εξειδικεύτηκε στην οργάνωση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού των επισιτιστικών μονάδων, παντρεύοντας την θεωρητική με την πρακτική γνώση. Τα τελευταία 9 χρόνια έχει αναλάβει το RnD στην εταιρεία παραγωγής ξηρών καρπών για βιομηχανική χρήση ΠΕΤΡΟΥ ΝΑΤΣ Α.Ε.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ημέρες/ 17 ώρες

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, 10:00 – 15:00

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, 10:00 – 15:00

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, 10:00 – 15:00

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, 10:00 – 12:00

*Σημαντικές Σημειώσεις:   

Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

 • Την κάμερα σας
 • Το μικρόφωνο σας
 • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
 • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. 

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα Executive Seminars του FOOD & BEVERAGE MANAGEMENT Learning Pathway

Δεξιότητες

Βιώσιμη ανάπτυξη | Ευελιξία & Καινοτομία | Στρατηγική Αντίληψη |