Προφίλ Συμμετεχόντων

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Ιδιοκτήτες  Επισιτιστικών Επιχειρήσεων
  • Διευθυντές Ξενοδοχειακών Μονάδων
  • Διευθυντές Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (Εστιατόρια, Μπαρ, κλπ)
  • F&B Managers/ Ass. F&B Managers
  • Executive Chefs

Περιγραφή Σεμιναρίου

Σύμφωνα με έρευνες, τα τελευταία χρόνια ο κλάδος του επισιτισμού κατέχει ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό βαρύτητας στην κατηγορία των εμπειριών και γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι ο σχεδιασμός του Μενού αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τον σχεδιασμό μιας επισιτιστικής επιχείρησης, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Μέσα από τις αρχές και τα βήματα της σύνθεσης ενός μενού, θα εξερευνήσετε μια ξεχωριστή προσέγγιση στον σχεδιασμό του μενού της επιχείρησης σας, η οποία θα βασίζεται στις ανάγκες που έχετε ή θέλετε να δημιουργήσετε ειδικά στην μετά COVID-19 εποχή. Θα γνωρίσετε αρκετές τεχνικές αρχιτεκτονικής σχεδίασης, που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την περιγραφή των στοιχείων, και να οργανώσετε την παρουσία των πιο κερδοφόρων πιάτων στον κατάλογο σας. Κρίσιμη για την βιωσιμότητα και την κερδοφορία της επιχείρησης σας θα είναι η προσέγγιση του μενού μείωσης σπατάλης, καθώς και η κατανόηση της ανάλυσης μηχανικής μενού. Τέλος, η ανάπτυξη όλων των κρίσιμων Food & Beverage trends  που θα μεταμορφώσουν την επισιτιστική βιομηχανία μέσα στα επόμενα χρόνια, καθίσταται εξαιρετικά σημαντική για τον καθορισμό της στρατηγικής λειτουργίας της επιχείρησης σας.

Ανάλυση Θεματολογίας

  • Θέτοντας τους σωστούς στόχους ενός μενού
  • F&B Locality: Past vs Future orientation
  • Αναγνωρίζοντας το είδος μενού που σου ταιριάζει
  • Ο ρόλος της σωστής ανάλυσης ενός μενού κατά περίπτωση
  • Μενού μείωσης σπατάλης και ο ρόλος των νέων μεθόδων μαγειρικής
  • Η σημασία της κατάλληλης επιλογής κρασιού σε ένα μενού
  • Βήματα και περιορισμοί στον σχεδιασμό ενός μενού
  • Αρχιτεκτονική σχεδίαση κάρτας. Τι συνίσταται και τι θα πρέπει να αποφεύγεται
  • Ανάλυση μηχανικής μενού
  • Επιλέγοντας και εφαρμόζοντας το κατάλληλο trend στην μετά Covid-19 εποχή

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣAA+Partners

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣINPERSON LTD

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:Παναγιώτης Κούρεντας

Ο Παναγιώτης Κούρεντας είναι Ιδρυτής του COSTEASY│recipe costs and more, της πρώτης ιντερνετικής πλατφόρμας διαχείρισης κόστους τροφίμων & ποτών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc International Hotel Management από το Surrey University και διαθέτει πλέον των 25 ετών εμπειρία στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο.

Έχει συνεργαστεί με ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες όπως η Thomas Cook Group, η Bittner International Training κ.α. σε Ελέγχους Ποιότητας και Εκπαιδεύσεις Προσωπικού σε ξενοδοχεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και στη διεξαγωγή εξειδικευμένων σεμιναρίων σε ανώτερα ξενοδοχειακά στελέχη.

Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π και υπήρξε καθηγητής επισιτισμού σε μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα μεταξύ των οποίων το University of Hertfordshire, καθώς και  ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde, για πάνω από μια δεκαετία.

Επίσης συνεργάζεται με το ΙΝΣΕΤΕ στη διεξαγωγή εξειδικευμένων Executive Seminars γύρω από το Cost Control Management και το Menu Development & Engineering ακολουθώντας όλες τις διεθνείς τάσεις και νέα πρότυπα.

Τέλος, τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει την Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας & Εκπαίδευσης (Quality Assurance & Training Manager) του ξενοδοχειακού Ομίλου GRECOTEL S.A.

Guest Εκπαιδευτής: Στέλιος Αποστόλου

Ο Στέλιος Αποστόλου είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π και τα τελευταία 12 χρόνια είναι εκπαιδευτής στον εκπαιδευτικό όμιλο Le Monde. Διδάσκει μαγειρική τέχνη και πραγματοποιεί σεμινάρια διαχείρισης επισιτιστικών μονάδων σε ενηλίκους, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Θεσσαλονίκη ενώ συνέχισε για τον Μεταπτυχιακό του Τίτλο (MSc) Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκτός από την επαγγελματική του εμπειρία σε πεντάστερα ξενοδοχεία, αλλά και στην εκπαίδευση, εξειδικεύτηκε στην οργάνωση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού των επισιτιστικών μονάδων, παντρεύοντας την θεωρητική με την πρακτική γνώση. Τα τελευταία 9 χρόνια έχει αναλάβει το RnD στην εταιρεία παραγωγής ξηρών καρπών για βιομηχανική χρήση ΠΕΤΡΟΥ ΝΑΤΣ Α.Ε.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ημέρες/ 17 ώρες

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, 10:00 – 15:00

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022, 10:00 – 15:00

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, 10:00 – 15:00

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022, 10:00 – 12:00

*Σημαντικές Σημειώσεις:   

Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας
  • Το μικρόφωνο σας
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. 

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.

Δεξιότητες

Πελατοκεντρική Προσέγγισή | Στρατηγική Αντίληψη | Συνεργασία & Επικοινωνία |

Παρακαλώ αποδεχτείτε ΟΛΑ τα cookies για περισσότερες λεπτομέρειες (Εισιτήρια-Εγγραφή)