Προφίλ Συμμετεχόντων

Το σεμινάριο απευθύνεται σε

  • Pastry Chef, Ζαχαροπλαστεία, Chef, Catering.
  • Προϊστάμενους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων.

Περιγραφή Σεμιναρίου

Το μάθημα θα χωριστεί σε δύο μέρη:

  • Θεωρητικό μέρος, όπου μια μεγάλη γκάμα τεχνικών συστατικών θα αναλυθεί σε βάθος (προέλευση του συστατικού, τεχνικές ιδιότητες, σε ποια οικογένεια συστατικών ανήκουν, σε ποιες περιπτώσεις θα χρησιμοποιηθεί κάθε συστατικό και ο λόγος για τον οποίο αφορούν τις συνταγές που θα έκανε).
  • Πρακτικό μέρος: Διαδικασία παρασκευής διαφορετικών ειδών ζαχαροπλαστικής και επιδορπίων (διαφορετικές συνταγές).

 Στόχος μαθήματος:

  • Να παρασκευάζετε πιο υγιεινά και ελαφριά είδη ζαχαροπλαστικής. Έτσι με λιγότερο ποσοστό ζάχαρης και λιπαρών, θα διατηρήσουμε τα παρασκευάσματα και τα προϊόντα σταθερά.
  • Τεχνικές συμβουλές και συνταγές Vegan.
  • Θα μάθετε πώς και πότε πρέπει να χρησιμοποιούνται τα συστατικά του θεωρητικού μέρους (ίνες, πρωτεΐνες, πηκτωματοποιητές, σταθεροποιητές, πυκνωτικά κ.λπ.).

Ανάλυση Θεματολογίας

  • Ορισμός αυτού που είναι κατά τη γνώμη μου το μοντέρνο ζαχαροπλαστείο και ποιος είναι ο τρόπος για να το κάνουμε πιο υγιεινό.
  • Παρουσίαση των συστατικών που χρησιμοποιήθηκαν για την επίτευξη του στόχου του μαθήματος.
  • Προέλευση των χρησιμοποιούμενων συστατικών και τεχνικό προφίλ.
  • Γνώση σχετικά με το πότε πρέπει να χρησιμοποιούνται αυτά τα συστατικά και για ποιο λόγο.
  • Ισχυρά και αδύνατα σημεία των συστατικών (εάν ισχύει).
  • Πώς αυτά τα συστατικά μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε ένα πιο υγιεινό «ζαχαροπλαστείο».
  • Εκπόνηση συνταγών ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιώντας τεχνικά συστατικά για την επίτευξη του σκοπού των πιο υγιεινών ειδών ζαχαροπλαστικής (λιγότερα λιπαρά, λιγότερη ζάχαρη).
  • Παρουσίαση υγιεινών συνταγών σε εστιατοριακό επιδόρπιο, μικρά γλυκά ή γλυκά για boutique ζαχαροπλαστείο όποτε είναι εφικτό να συμβεί αυτό.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: Gastronomy Essentials

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣJordi Puigvert

Έχοντας  ήδη στο ενεργητικό του, τη συγγραφή του βιβλίου «EVOLUTION» και διατηρώντας ένα βαθύ σεβασμό στην παράδοση, ο Ισπανός Pastry Chef Jordi Puigvert, έχει αναπτύξει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες καινοτόμες τεχνικές ζαχαροπλαστικής.

 Οι τρεις επαγγελματικές γραμμές στο χώρο της εργασίας του:

  • ως τεχνικός στην έρευνα νέων εφαρμογών για συστατικά για μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις (Sosa ingredients, Michel Cluizel chocolates, Sicoly, La Rose Noire κ.α.)
  • διδακτική εμπειρία στη Σχολή Ξενοδοχειακών σπουδών στη Χιρόνα (School of Hospitality στη Girona),
  • ως επικεφαλής της δικής του διεθνούς συμβουλευτικής εταιρείας Sweet’n Go

 Του έδωσαν τις γνώσεις για να κάνει μία αυστηρή μελέτη πάνω στις διαδικασίες των συνταγών στην κλασική ζύμη.

Μία από τις μεγάλες εμμονές του, είναι η εξεύρεση εφαρμογών για τη νέα γενιά συστατικών στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής, για την απλούστευση και τη βελτίωση των δημιουργικών διαδικασιών, καθώς και για τη συντήρηση των βασικών συστατικών όπως μαρέγκες, μους, πηκτώματα κλπ.

Μία άλλη μεγάλη του εμμονή, η οποία πιθανώς έχει τις ρίζες της στο χρόνο που πέρασε ως Head Chef στο «Espai Sucre Restaurant and Dessert School», είναι η συμπερίληψη των καλύτερων συνδυασμών γεύσεων σε όλα τα είδη επιδορπίων.

Επίσης, διδάσκει περιστασιακά ως καθηγητής στη σχολή Ζαχαροπλαστικής της Βαρκελώνης «Barcelona Pastry school (EPGB)», στη «Le Cordon Bleu Bangkok» και στο  «Basque Culinary Center», στο τμήμα ζαχαροπλαστικής.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ημέρες/ 10 ώρες

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2021, 15:00 – 20:00

Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021, 15:00 – 20:00

*Σημαντικές Σημειώσεις:   

Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας
  • Το μικρόφωνο σας
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. 

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.

Δεξιότητες

Γνώστης της Τεχνολογίας | Ευελιξία & Καινοτομία | Συστημική Σκέψη |