Προφίλ Συμμετεχόντων

Το σεμινάριο απευθύνεται σε

  • Chefs, A’ Μάγειρες, Consulting Chefs.
  • Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων

Περιγραφή Σεμιναρίου

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Giro d’italia θα παρουσιάσουμε την φιλοσοφία της Ιταλικής γαστρονομίας κάνοντας μια ξενάγηση από τον βορρά ως τον νότο. Θα περιγράψουμε την δομή ενός γεύματος και τις αγαπημένες συνήθειες των καλοζωιστών Ιταλών φίλων μας, aperitivo, antipasto, primo, secondo, dolce, digestivo, cafe. Θα μιλήσουμε για κάποιες εμβληματικές συνταγές και τεχνικές άλλες ευρέως διαδεδομένες στην χώρα μας, άλλες λιγότερο οικείες σε εμάς όμως ιδιαίτερα δημοφιλείς στη γενέτειρα τους. Την ιστορία και τον δεσμό τους με τις περιοχές που συναντώνται, την σημασία της εποχικότητας και τα προϊόντα που πρωταγωνιστούν. Με οδηγό την γεύση της παράδοσης, εργαλείο τις σύγχρονες τεχνικές και έμπνευση την ματιά της νέας γενιάς συναδέλφων πρεσβευτών της εξέλιξης της Ιταλικής κουζίνας θα μαγειρέψουμε όπως στα  βραβευμένα εστιατόρια της αγαπημένης μας γείτονος.

Ανάλυση Θεματολογίας

  • Πρώτες ύλες με ονομασία προέλευσης
  • Εποχικότητα/ηθική μαγειρική
  • Φρέσκα ζυμαρικά
  • Ριζότο
  • Αλλαντικά
  • Νιόκι
  • Μυστικά για το πάσο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: Gastronomy Essentials

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣΑριστοτέλης Μέγκουλας

Ο Αριστοτέλης Μέγκουλας γεννήθηκε 3/6/1978 στο Παρίσι, μεγάλωσε στον Πειραιά,  σπούδασε Οικονομικά στη Μπολόνια, την γαστρονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, για  να τον κερδίσει στο τέλος η δημιουργία, η μαγειρική και η ιδιαίτερη πατρίδα του η  Κέρκυρα. Έχοντας εικόνες από τα μέρη που έχει ζήσει αλλά και από τις διαφορετικές  ρίζες της οικογένειάς του και με γνώμονα την αγάπη του για την Κέρκυρα και τα τοπικά  προϊόντα, ο Αριστοτέλης δίνει ένα καθαρά δικό του στίγμα στις γαστρονομικές  συνήθειες του τόπου παντρεύοντας την αστική κουζίνα με τοπικά προϊόντα αλλά και  την πολυπολιτισμική ταυτότητά του.

Εργάστηκε από το 1997 έως το 2006 στο gruppo Rosa Rose Bologna (bar-bistrot ristorante-pasticceria-catering). Σήμερα η δημιουργική του βάση είναι το αγαπημένο του εστιατόριο Pomo d’ Oro Corfu με ένα αστέρι στον οδηγό του fnl-guide, βραβείο σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας από τον Alpha Guide, no 52 στην λίστα Restaurant 100 και συνεχή συμμετοχή στον θεσμό Good France του Γαλλικού υπουργείου εξωτερικών. Ως επισφράγιση της σκληρής διαχρονικής δουλειάς βρέθηκε στο νο 57 της λίστας με τους 100 πιο επιδραστικούς σεφ της  δεκαετίας και στο νο 51 για το 2021-22 από το fnl-guide.

Είναι γαστρονομικός σύμβουλος του TRYP by WYNDHAM CORFU DASSIA, της Kuziniera pasta Corfiana, της Κοντόπουλος εξοπλισμοί και της Normann extraordinary chilling για την Ελλάδα.

Έχει τηλεοπτικές εμφανίσεις ως καλεσμένος στον Σκαϊ, το Mega, το Ε TV, Start Corfu, Corfu channel, Ant1 Romania.

Συνταγές και γαστρονομικά του κείμενα έχουν δημοσιευτεί σε πληθώρα περιοδικών  και κοινωνικών μέσων.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ημέρες/ 12 ώρες

ΤΥΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Hands On

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Ρόδος

VENUE: ΙΕΚ ΑΚΜΗ – Βύρωνος 1

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023, 10:00 – 16:00

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου  2023, 10:00 – 16:00

Πολιτική Ακυρώσεων:

ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δεν δύναται να παρευρεθεί στο σεμινάριο, η επιχείρηση, αφού πρώτα ενημερώσει το ΙΝΣΕΤΕ, έχει το δικαίωμα να τον αντικαταστήσει με άλλον συνεργάτη. Εάν δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος συνεργάτης, το ΙΝΣΕΤΕ θα προβεί σε αναζήτηση αντικαταστάτη μέσω της λίστας αναμονής του σεμιναρίου. Εάν βρεθεί αντικαταστάτης θα γίνει επιστροφή χρημάτων, αλλιώς η επιχείρηση θα χρεωθεί το 100% του ποσού συμμετοχής. Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος δεν εμφανιστεί στο σεμινάριο καθώς και αν ο εκπαιδευόμενος ξεκινήσει αλλά δεν ολοκληρώσει το σεμινάριο θα γίνεται χρέωση του 100% της συμμετοχής.

ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ: Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δεν δύναται να παρευρεθεί στο σεμινάριο, πρέπει να ενημερώσει το ΙΝΣΕΤΕ το οποίο θα προβεί σε αναζήτηση αντικαταστάτη μέσω της λίστας αναμονής του σεμιναρίου. Εάν βρεθεί αντικαταστάτης θα γίνει επιστροφή χρημάτων, αλλιώς ο συμμετέχων θα χρεωθεί το 100% του ποσού συμμετοχής. Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος δεν εμφανιστεί στο σεμινάριο καθώς και αν ο εκπαιδευόμενος ξεκινήσει αλλά δεν ολοκληρώσει το σεμινάριο θα γίνεται χρέωση του 100% της συμμετοχής.

Ο Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της ημερομηνίας, της ώρας και του χώρου διεξαγωγής του σεμιναρίου, καθώς και το δικαίωμα ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες μέσω email, τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης.

Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συμμετέχοντα μετά από την αλλαγή της ημερομηνίας, της ώρας ή του χώρου διεξαγωγής του σεμιναρίου, ή σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου θα επιστραφεί στο ακέραιο το ποσό στους συμμετέχοντες που έχουν ήδη ολοκληρώσει την πληρωμή.

Δεξιότητες

Κουλτούρα Μάθησης | Πελατοκεντρική Προσέγγισή |

Παρακαλώ αποδεχτείτε ΟΛΑ τα cookies για περισσότερες λεπτομέρειες (Εισιτήρια-Εγγραφή)