Προφίλ Συμμετεχόντων

  • Α’ μάγειρες και Chef.
  • Προϊστάμενοι, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων.

Περιγραφή Σεμιναρίου

Η ζύμωση και οι τεχνικές της, έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα. Από την ανακάλυψη των ζυμούμενων μέχρι και σήμερα, η διαδικασία έχει εξηγηθεί και αναλυθεί επαρκώς, με αποτέλεσμα το μόνο που χρειάζεται από τους επαγγελματίες, να είναι η απόκτηση της απαραίτητης γνώσης, ώστε να μπορέσουν να την αξιοποιήσουν σωστά και πάνω από όλα, με ασφάλεια.

Στο Executive Seminar «FERMENTATION ELEMENTS ανάλυση και εφαρμογή́ τεχνικών ζυμώσεων», θα παρουσιαστούν η θεωρία και οι τεχνικές, για να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν κάποιες από τις βασικές τεχνικές ζύμωσης, αλλά και να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια, έτσι ώστε να είναι ασφαλής και ελέγξιμη η παραγωγή τους. Με αυτήν τη στόχευση, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες αναφορικά με τη νέα αυτή τάση στην κουζίνα και το μπαρ.

Ανάλυση Θεματολογίας

  • Τι είναι η ζύμωση;
  • Πώς ξεκίνησε;
  • Παραδείγματα.
  • Ο μικρόκοσμος.
  • Ωφέλιμοι και επικίνδυνοι μικροοργανισμοί.
  • Λόγοι που προτιμούμε τα ζυμούμενα.
  • Πώς ελέγχονται και παρακολουθούνται;
  • Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την παραγωγή ζυμούμενων;
  • Παρουσίαση κατηγοριών ζύμωσης όπως koji, kimchi, kombucha, οξινογαλακτική, Garum κ.α.
  • Εφαρμογή και παρουσίαση σε παρασκευές (φαγητό ή ποτό).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: Gastronomy Essentials

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Δημήτρης Κονταράτος

Ο Δημήτρης Κονταράτος είναι Τεχνολόγος Τροφίμων, ιδρυτής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Giafka και Executive Chef στο Lindos Blu, Luxury Hotel & Suites. Με μεγάλη εκπαιδευτική και συγγραφική εμπειρία, δίνει συνεχώς έμφαση στο γεφύρωμα μεταξύ μαγειρικής και επιστήμης, λόγω της διπλής του ιδιότητας, τόσο της επιστημονικής όσο και γαστρονομικής. Με την ικανότητα αυτή, κατάφερε να εργαστεί κοντά σε λαμπρά ονόματα στο εξωτερικό και εξωτερικό, τόσο της Γαστρονομίας όσο και του Μπαρ όπως, Noma, Kofler Kompanie, Baba Aurum, Koutsiko κ.α.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ημέρες/ 10 ώρες

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, 15:00 – 20:00

Τρίτη 20 Απριλίου 2021, 15:00 – 20:00

*Σημαντικές Σημειώσεις:   

Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας
  • Το μικρόφωνο σας
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας. 

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. 

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.

Για να έχετε μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία σε ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΕΣ, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα παρακάτω Executive Seminars:

Δεξιότητες

Βιώσιμη ανάπτυξη | Ευελιξία & Καινοτομία | Κουλτούρα Μάθησης |

Παρακαλώ αποδεχτείτε ΟΛΑ τα cookies για περισσότερες λεπτομέρειες (Εισιτήρια-Εγγραφή)