Προφίλ Συμμετεχόντων

Το σεμινάριο απευθύνεται σε

  • Α’ μάγειρες, Chefs, Consulting Chefs.
  • Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων

Περιγραφή Σεμιναρίου

Το πρόγραμμα θα είναι demonstration με γευστική δοκιμή και θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες τη θεωρία, πίσω από και τις τεχνικές για την επίτευξη της ζύμωσης, προσφέροντας απαραίτητες γνώσεις και εφόδια για μία ασφαλή και ελέγξιμη παραγωγή.

Οι συμμετέχοντες παράλληλα, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών σχετικά με αυτή την γρήγορα αναπτυσσόμενη, νέα τάση στην κουζίνα και στο μπαρ.

Ανάλυση Θεματολογίας

  • Τι είναι η ζύμωση και πώς ξεκίνησε
  • Ο μικρόκοσμος
  • Ωφέλιμοι και επικίνδυνοι μικροοργανισμοί
  • Λόγοι που προτιμούμε τα ζυμούμενα
  • Πώς ελέγχονται και παρακολουθούνται
  • Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την παραγωγή ζυμούμενων
  • Παρουσίαση κατηγοριών ζύμωσης όπως koji, kimchi, kombucha, οξινογαλακτική, Garum
  • Εφαρμογή και παρουσίαση σε παρασκευές (φαγητό ή ποτό)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: Gastronomy Essentials

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣΔημήτρης Κονταράτος

Ο Δημήτρης είναι απόφοιτος, του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Δημόσιου ΙΕΚ ΟΤΕΚ Μαγειρικής Τέχνης Ρόδου. Δραστηριοποιείται χρόνια στον τομέα των Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας και Υγιεινής, ενώ αργότερα αλλάζοντας κατεύθυνση προς τη Μαγειρική, απέκτησε εργασιακή εμπειρία σε ξενοδοχεία της Ρόδου. Σε αναζήτηση εμπειριών έχει ταξιδέψει σε ιδιαίτερα γαστρονομικά μέρη όπως στα: Noma στην Κοπεγχάγη και Kofler & Kompanie στη Γερμανία, δουλεύοντας στο κομμάτι της μαγειρικής αλλά και στο κομμάτι της έρευνας και της τεχνολογίας στο φαγητό, μαζί με τους Rene Retzepi, Νuno Mendes, Juan Amador, Adam Byatt, Τim Raue και άλλους.

Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα, δουλεύοντας 2 χρόνια στο Platinum Hotel, ενώ έπειτα ανέλαβε την κουζίνα της GastroPub «Black Adder Pub» για 3 έτη. Παράλληλα διδάσκει στην ιδιωτική σχολή Ανκο. Στο χώρο της έρευνας δραστηριοποιείται μέσω του εργαστηρίου του «Giafka R&D Studio», έχοντας σημαντικές  συνεργασίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με σπουδαίους Chef και Bartenders.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ημέρες/ 12 ώρες

ΤΥΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Demonstration με γευστική δοκιμή

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Αθήνα

VENUE: Unilever – Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10 – Κηφισιά

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023, 11:00 – 17:00

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, 11:00 – 17:00

Πολιτική Ακυρώσεων:

ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δεν δύναται να παρευρεθεί στο σεμινάριο, η επιχείρηση, αφού πρώτα ενημερώσει το ΙΝΣΕΤΕ, έχει το δικαίωμα να τον αντικαταστήσει με άλλον συνεργάτη. Εάν δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος συνεργάτης, το ΙΝΣΕΤΕ θα προβεί σε αναζήτηση αντικαταστάτη μέσω της λίστας αναμονής του σεμιναρίου. Εάν βρεθεί αντικαταστάτης θα γίνει επιστροφή χρημάτων, αλλιώς η επιχείρηση θα χρεωθεί το 100% του ποσού συμμετοχής. Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος δεν εμφανιστεί στο σεμινάριο καθώς και αν ο εκπαιδευόμενος ξεκινήσει αλλά δεν ολοκληρώσει το σεμινάριο θα γίνεται χρέωση του 100% της συμμετοχής.

ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ: Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δεν δύναται να παρευρεθεί στο σεμινάριο, πρέπει να ενημερώσει το ΙΝΣΕΤΕ το οποίο θα προβεί σε αναζήτηση αντικαταστάτη μέσω της λίστας αναμονής του σεμιναρίου. Εάν βρεθεί αντικαταστάτης θα γίνει επιστροφή χρημάτων, αλλιώς ο συμμετέχων θα χρεωθεί το 100% του ποσού συμμετοχής. Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος δεν εμφανιστεί στο σεμινάριο καθώς και αν ο εκπαιδευόμενος ξεκινήσει αλλά δεν ολοκληρώσει το σεμινάριο θα γίνεται χρέωση του 100% της συμμετοχής.

Ο Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της ημερομηνίας, της ώρας και του χώρου διεξαγωγής του σεμιναρίου, καθώς και το δικαίωμα ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες μέσω email, τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης.

Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συμμετέχοντα μετά από την αλλαγή της ημερομηνίας, της ώρας ή του χώρου διεξαγωγής του σεμιναρίου, ή σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου θα επιστραφεί στο ακέραιο το ποσό στους συμμετέχοντες που έχουν ήδη ολοκληρώσει την πληρωμή.

Δεξιότητες

Γνώση της Τεχνολογίας | Ευελιξία & Καινοτομία |

Παρακαλώ αποδεχτείτε ΟΛΑ τα cookies για περισσότερες λεπτομέρειες (Εισιτήρια-Εγγραφή)