Προφίλ Συμμετεχόντων

Εργαζόμενοι πρώτης γραμμής στον επισιτισμό:

Σερβιτόροι, βοηθοί σερβιτόρων, απόφοιτοι τουριστικών σχολών με μικρή εργασιακή εμπειρία που επιθυμούν να απασχοληθούν στο Food and Beverage Division.

Περιγραφή Σεμιναρίου

Ένα τριήμερο διαδραστικό εργαστήριο που αναλύει όλες τις σημαντικές παραμέτρους που καθορίζουν την εμπειρία του πελάτη σε ένα εστιατόριο. Από την οργάνωση του εστιατορίου και τη σπουδαιότητα του μενού, μέχρι τη διαδικασία κρατήσεων και τη διαχείριση παραπόνων, το F&Β Essentials έρχεται να γίνει ο καλύτερος σύντροφος του επαγγελματία σερβιτόρου και να του προσφέρει αυτοπεποίθηση, δεξιοτεχνία και γνώση που θα τον διαφοροποιήσουν από τον ανταγωνισμό, θα βελτιώσουν την καθημερινή εργασιακή του ζωή και θα του προσφέρουν τις σωστές βάσεις για μελλοντική ανάπτυξη. Το πρόγραμμα αναδεικνύει τη σπουδαιότητα του ρόλου των εργαζομένων σε επισιτιστικά τμήματα ξενοδοχείων αλλά και μεμονωμένων εστιατορίων και έρχεται να τους υποστηρίξει με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να αναδειχθούν στον τομέα τους και να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Μία πληθώρα τεχνικών και εξειδικευμένων πληροφοριών συνοδευόμενες από μία σειρά soft skills σε θέματα όπως είναι η αύξηση πωλήσεων και η εξυπηρέτηση πελατών, που κάθε επαγγελματίας οφείλει να διαθέτει.

Ανάλυση Θεματολογίας

 • Εισαγωγή στο το F&B Division
 • Σπουδαιότητα του F&B Division
 • Τμήματα και υπηρεσίες
 • Τα Essential του F&Β Outlet
 • Από το Α έως το Ω του Sequence of Service
 • Εξυπηρέτηση Πελατών
 • Διαχείριση Παραπόνων
 • Τεχνικές αύξησης Πωλήσεων
 • Τρόποι σερβιρίσματος
 • Βασικές αρχές υγιεινής τροφίμων (HACCP)

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣAA+Partners

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣΧρήστος Σείζης

Ο Χρήστος διαθέτει 20χρονη εμπειρία στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό τομέα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχοντας ξεκινήσει από το σέρβις, τόσο σε μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, όσο και σε stand alone εστιατόρια και μπαρ, ανέβηκε σταδιακά στην ιεραρχία καταλαμβάνοντας διευθυντικές θέσεις ως Restaurant και F&B Manager σε εταιρείες όπως η Costa Navarino, η Aloft London Excel by Starwood, η Ikos, η Myconian Collection, Domes Resorts κ.α. Συμμετείχε ως μέλος ομάδων ή και ως leader σε αρκετά νέα project των εταιρειών για τις οποίες εργαζόταν, ενώ παράλληλα εξασκούσε το πάθος του για την εκπαίδευση και ανάπτυξη της ομάδας του καθώς και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Αυτό, τον οδήγησε στο να εκπαιδευτεί πάνω στην επαγγελματική κατάρτιση ενηλίκων στην CIPD (Chartered Institute of Personnel & Development), για να αποκτήσει το Certificate in Learning & Development. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής της Starwood Hotels & Resorts, και σήμερα εργάζεται ως Hotel Manager για τον όμιλο Santikos Collection, και συνεχίζει με την εκπαιδευτική του δράση να επενδύει στην ανάδειξη της σπουδαιότητας της επαγγελματικής κατάρτισης και εξειδίκευσης των ανθρώπων που αποτελούν την ραχοκοκαλιά του τουριστικού τομέα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ημέρες/ 15 ώρες

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2023, 10:00 – 15:00

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2023, 10:00 – 15:00

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2023, 10:00 – 15:00

*Σημαντικές Σημειώσεις:   

Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

 • Την κάμερα σας
 • Το μικρόφωνο σας
 • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
 • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. 

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.

Δεξιότητες

Πελατοκεντρική Προσέγγισή | Συνεργασία & Επικοινωνία |

Παρακαλώ αποδεχτείτε ΟΛΑ τα cookies για περισσότερες λεπτομέρειες (Εισιτήρια-Εγγραφή)