Προφίλ Συμμετεχόντων

  • Ιδιοκτήτες Επισιτιστικών & Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων
  • Διευθυντές Ξενοδοχειακών Μονάδων
  • Διευθυντές Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (Εστιατόρια, Μπαρ, κλπ.)
  • F&B Managers/ Ass. F&B Managers
  • Executive Chefs
  • Υπεύθυνοι Προμηθειών

Περιγραφή Σεμιναρίου

Σε μια δύσκολη για την εποχή περίοδο όπου οι αλλαγές διαδέχονται καταιγιστικά η μια την άλλη, ο κλάδος του επισιτισμού δεν γίνεται να μείνει ανεπηρέαστος. Με τα περιθώρια κέρδους να εξανεμίζονται, ο έλεγχος του κόστους και ο περιορισμός της σπατάλης είναι πιο επιβεβλημένα από ποτέ. Με γνώμονα ότι το μεγαλύτερο ποσοστό κόστους και σπατάλης προκύπτει από το φαγητό,  το Executive Seminar «F&B COST CONTROL MANAGEMENT, restaurant sustainable growth» στοχεύει να επικεντρωθεί στις βέλτιστες μεθόδους υπολογισμού και ελέγχου του κόστους μέσα από μια διαδραστική ολιστική προσέγγιση. Παράλληλα, θα εξεταστούν σε βάθος τα βήματα της σωστής διαχείρισης, ειδικά στην μετά COVID-19 εποχή. Λαμβάνοντας υπόψη τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και των επιχειρήσεων, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές υπολογισμού και μείωσης της άσκοπης σπατάλης των πόρων. Τέλος, καταλυτικό ρόλο στην ολιστική προσέγγιση θα έχει η κατανόηση της ανάλυσης της τιμολόγησης και κερδοφορίας, με τρόπο που θα σας βοηθήσουν να καθορίσετε την στρατηγική λειτουργίας σας.

Ανάλυση Θεματολογίας

  • Περιβάλλον λειτουργίας: Κατανόηση και ανάλυση παραγόντων
  • Εφαρμογή Κύκλου προμηθειών
  • Η σημασία της σωστής διαχείρισης προμηθειών
  • Πρότυπη συνταγή: Τα θεμέλια της επιχείρησης
  • Διαδικασία ορθής κοστολόγησης (παρελθόν – παρόν – μέλλον)
  • Παράγοντες επηρεασμού κόστους και τρόποι μείωσης
  • Πετάω υλικά = πετάω λεφτά – Food Waste
  • Ανακαλύψτε με ποιον τρόπο μπορείτε να υπολογίσετε και να περιορίσετε την σπατάλη των υλικών
  • Δημοτικότητα ή κερδοφορία;
  • Μέθοδος 4 βημάτων, χρήσιμη για την επίλυση προβλημάτων και την βελτιστοποίηση του κόστους των τροφίμων στην μετά Covid-19 εποχή

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: AA+Partners

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣINPERSON LTD

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Παναγιώτης Κουρέντας

Ο Παναγιώτης Κουρέντας δραστηριοποιείται στον χώρο του Τουρισμού και ειδικότερα του Επισιτισμού από το 1996. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνέχισε για τον Μεταπτυχιακό του τίτλο (MSc) στο Διεθνές ξενοδοχειακό Management στο Πανεπιστήμιο Surrey της Αγγλίας.

Στην μακρόχρονη πορεία του σε μεγάλα ξενοδοχεία και επιχειρήσεις έχει καταφέρει να αναρριχηθεί μέσα από πολύ χαμηλές θέσεις σε διευθυντικό στέλεχος, σε επισιτιστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις καθώς και σε εταιρείες Consulting.

Είναι Ιδρυτής της Πρώτης Ιντερνετικής Πλατφόρμας Διαχείρισης Κόστους Τροφίμων & Ποτών COSTEASY│recipe costs and more, ενώ υπήρξε Operations Director στην εταιρεία INPERSON LTD. Συνεργάστηκε ως αποκλειστικός εκπαιδευτής τα τελευταία χρόνια με την Thomas Cook Group καθώς και την Bittner International Training για Ελέγχους Ποιότητας και Εκπαιδεύσεις Προσωπικού σε ξενοδοχεία της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και για την διεξαγωγή εξειδικευμένων σεμιναρίων σε ανώτερα ξενοδοχειακά στελέχη. Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, ενώ για 12 έτη ήταν Καθηγητής Επισιτισμού στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Le Monde. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το ΙΝΣΕΤΕ στην διεξαγωγή Executive Seminars, καθώς επίσης έχει αναλάβει την Διεύθυνση της Διασφάλισης Ποιότητας & Εκπαίδευσης Προσωπικού (QualityAssurance&TrainingManager) του ξενοδοχειακού Ομίλου της GRECOTELS.A.

 ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ημέρες/ 17 ώρες

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, 10:00 – 15:00

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020, 10:00 – 15:00

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020, 10:00 – 15:00

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020, 10:00 – 12:00

*Σημείωση:   

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα Executive Seminars του FOOD & BEVERAGE MANAGEMENT Learning Pathway

Δεξιότητες

Βιώσιμη ανάπτυξη | Ευελιξία & Καινοτομία | Στρατηγική Αντίληψη |