Προφίλ Συμμετεχόντων

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Ιδιοκτήτες Επισιτιστικών Επιχειρήσεων
  • Διευθυντές Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (Εστιατόρια, Μπαρ, κλπ)
  • F&B Managers/ Ass. F&B Managers
  • Chefs
  • Υπεύθυνους Προμηθειών

Περιγραφή Σεμιναρίου

Στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, πλήθος προκλήσεων εξακολουθεί να επηρεάζει κάθε τομέα της οικονομικής δραστηριότητας, όπως είναι και η εστίαση. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική η ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης των λειτουργικών δαπανών, όπως το κόστος των τροφίμων και των ποτών, της μισθοδοσίας καθώς και όλα τα σχετικά λειτουργικά κόστη, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης. Το μεταβαλλόμενο κόστος των τροφίμων, τα προκλητικά ζητήματα προσωπικού και η ανάγκη μείωσης της σπατάλης σημαίνει ότι ο έλεγχος του κόστους σε κάθε πτυχή της παραγωγικής διαδικασίας θα πρέπει να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί με απόλυτα ορθολογικό τρόπο για να διατηρηθεί η κερδοφορία της επιχείρησης.

Το σεμινάριο αυτό θέτει τις βάσεις του κύκλου προμηθειών, της προτυποποίησης, της αποθήκευσης, τις θεμελιώδεις αρχές κοστολόγησης τροφίμων και ποτών, του υπολογισμού των εργατικών και λειτουργικών δαπανών καθώς επίσης και τα βασικά στοιχεία της τιμολόγησης.

Πρωταρχικός στόχος είναι να βοηθήσει τους υπεύθυνους, σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας της επιχείρησης, να κατανοήσουν τους παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος, και να τους δείξει πως να χρησιμοποιούν αποτελεσματικές πρακτικές ελέγχου του κόστους. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι μαθαίνουν πως να εμπλέκουν τους συνεργάτες τους στον έλεγχο του κόστους, εξυπηρετώντας ποιοτικά τους πελάτες τους, με απώτερο στόχο την βελτίωση των εσόδων της επιχείρησης.

Τα βήματα και οι αρχές αυτές έχουν εφαρμογή σε κάθε τύπο επισιτιστικής επιχείρησης, αν και συγκεκριμένες τεχνικές ενδέχεται να βρίσκουν εφαρμογή μόνο σε ορισμένους τύπους επιχειρήσεων.

Ανάλυση Θεματολογίας

  • Περιβάλλον λειτουργίας: Κατανόηση και ανάλυση παραγόντων
  • Εφαρμογή κύκλου προμηθειών
  • Ανάλυση ρόλου ορθής διαχείρισης προμηθειών και αποθήκευσης στον έλεγχο του κόστους
  • Η σημασία της εφαρμογής των διαδικασιών προτυποποίησης
  • Υπολογισμός πραγματικού κόστους τροφίμων και ποτών
  • Απόδοση υλικών και περιορισμός σπατάλης
  • Βασικές αρχές υπολογισμού εργατικών και λειτουργικών δαπανών.
  • Παράγοντες επηρεασμού κόστους και τρόποι μείωσης
  • Παρουσίαση και ανάλυση μεθόδων τιμολόγησης

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣAA+Partners

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣINPERSON LTD

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣΠαναγιώτης Κούρεντας

Ο Παναγιώτης Κούρεντας είναι Ιδρυτής του COSTEASY│recipe costs and more, της πρώτης Ιντερνετικής πλατφόρμας διαχείρισης κόστους τροφίμων & ποτών σε Ελλάδα και Κύπρο. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc International Hotel Management από το Surrey University και διαθέτει πλέον των 25 ετών εμπειρία στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο. Έχει συνεργαστεί με ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες όπως η Thomas Cook Group, η Bittner International Training κ.α σε Ελέγχους Ποιότητας και Εκπαιδεύσεις Προσωπικού σε ξενοδοχεία της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και στην διεξαγωγή εξειδικευμένων σεμιναρίων σε ανώτερα ξενοδοχειακά στελέχη. Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π και έχει εκπαιδευτική εμπειρία ως καθηγητής επισιτισμού με πάνω από 12.000 ώρες σε μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα μεταξύ των οποίων το University of Hertfordshire και  ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde. Επίσης συνεργάζεται με το ΙΝΣΕΤΕ στην διεξαγωγή εξειδικευμένων Executive Seminars γύρω από το Cost Control Management και το Menu Development & Engineering ακολουθώντας όλες τις διεθνείς τάσεις και νέα πρότυπα. Τέλος, τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει την Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας & Εκπαίδευσης (Quality Assurance & Training Manager) του ξενοδοχειακού Ομίλου GRECOTEL S.A.

.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ημέρες/ 14 ώρες

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, 15:00 – 19:00

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022, 15:00 – 20:00

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, 15:00 – 20:00

*Σημαντικές Σημειώσεις:   

Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας
  • Το μικρόφωνο σας
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. 

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.

Δεξιότητες

Κουλτούρα Μάθησης | Συστημική Σκέψη |

Παρακαλώ αποδεχτείτε ΟΛΑ τα cookies για περισσότερες λεπτομέρειες (Εισιτήρια-Εγγραφή)