Προφίλ Συμμετεχόντων

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εργαζόμενους στον κλάδο της φιλοξενίας οι οποίοι σε οποιοδήποτε στάδιο της εργασίας τους καλούνται να φέρουν εις πέρας κάποια μορφή διαπραγμάτευσης.

Περιγραφή Σεμιναρίου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «BOOST YOUR REVENUE & NEGOTIATE, don’t sell yourself short», είναι σχεδιασμένο με έναν τρόπο απλό, κατανοητό, περιλαμβάνει πολλά παραδείγματα και απευθύνεται σε επιχειρήσεις του κλάδου φιλοξενίας. Μέσα από το πρόγραμμα θα αντιληφθούν τις παραμέτρους που επηρεάζουν τη διαπραγματευτική δύναμη, την εξέλιξη μιας διαπραγμάτευσης και συνεπώς το εισόδημα μιας επιχείρησης. Τα στάδια της διαπραγμάτευσης ξεδιπλώνονται σε συνδυασμό με παράλληλες στρατηγικές μάρκετινγκ και εξυπηρέτησης πελατών. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα νιώθουν πιο δυνατοί, πιο σίγουροι και πιο συνειδητοποιημένοι για την εργασία και το ρόλο τους.  Θα είναι πιο ικανοί να αυξήσουν τη ζήτηση και την αξία του τουριστικού προϊόντος, αυξάνοντας το εισόδημά τους.

Ανάλυση Θεματολογίας

 • Διαπραγμάτευση:  Βασικές έννοιες (δύναμη, κόκκινες γραμμές, στρατηγικές, τακτικές και βρώμικα παιχνίδια)
 • Πώς το μάρκετινγκ/branding αυξάνει τη διαπραγματευτική δύναμη στους TOs και OTAs
 • Χρήση του μάρκετινγκ, branding ως βασικά διαπραγματευτικά εργαλεία: παράλληλες στρατηγικές που συνδέονται
 • Πετυχημένα παραδείγματα όπως, πώς το σωστό μάρκετινγκ αύξησε τη διαπραγματευτική δύναμη και οδήγησε σε υπογραφή συμβολαίων με καλύτερους όρους
 • Μαθαίνω να αναγνωρίζω τους αντιπάλους μου και όταν χρειαστεί δημιουργώ συμμαχίες
 • Δημιουργία εναλλακτικών λύσεων για ξενοδοχειακές μονάδες συμμετεχόντων
 • Role plays: με πραγματικά σενάρια διαπραγμάτευσης και συμβόλαια

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣAA+Partners

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑΔρ. Λεμονιά (Λένια) Παπαδοπούλου – Κελίδου

Η Δρ. Λεμονιά (Λένια) Παπαδοπούλου-Κελίδου εξειδικεύεται στις διαπραγματεύσεις στον τουρισμό και στις διεθνείς σχέσεις.  Κατέχει διδακτορικό τίτλο (PhD Πανεπιστήμιο Αιγαίου) σπουδών στις διαπραγματεύσεις και συγκεκριμένα στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ξενοδοχεία και ΤΟς/ΟΤΑς.  Οι βασικές σπουδές της στα Οικονομικά (ΒA) και Χρηματοοικονομικά (MSc University of Southampton) εμπλουτίστηκαν με πλήθος πιστοποιημένων προγραμμάτων στις διαπραγματεύσεις (Harvard University) και στη φιλοξενία/τουρισμό ( Hong Kong Polytechnic University, Universita della Svizzera Italiana, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Είναι λέκτορας στο City College York University Europe Campus, διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό ΑΠΘ “Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη” και στέλεχος των Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης από το 2017.  Έχει συμμετάσχει σε δύσκολες και πολύπλοκες διαπραγματεύσεις σε θέματα τουρισμού και διεθνών σχέσεων, αναδεικνύοντας σημαντική γνώση και πολυετή εμπειρία.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ημέρες/ 15 ώρες

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, 16:00 – 21:00

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, 16:00 – 21:00

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, 16:00 – 21:00

*Σημαντικές Σημειώσεις:   

Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

 • Την κάμερα σας
 • Το μικρόφωνο σας
 • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
 • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. 

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.

Δεξιότητες

Ευελιξία & Καινοτομία | Κίνητρο & Ήθος | Συνεργασία & Επικοινωνία |