Προφίλ Συμμετεχόντων

Το σεμινάριο απευθύνεται σε

  • Αρτοποιούς, Chefs, Pastry Chefs
  • Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων

Περιγραφή Σεμιναρίου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ, συνδυάζοντας γεύση & θρεπτική αξία», είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν όλη την αρτοποιητική διαδικασία. Θα παρακολουθήσουν «ζωντανά» την άλεση του αλευριού σε πετρόμυλο (Mockmill). Επίσης θα αναλυθεί όλη η διαδικασία φυτέματος των σπόρων, αλλά και η μετέπειτα επεξεργασία τους, όπως και τα διατροφικά τους πλεονεκτήματα. Ακόμη, θα παρουσιαστούν οι βύνες και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που προσδίδουν αυτές στις ζύμες, θα συζητηθούν οι τρόποι ωρίμανσης της ζύμης και όλοι οι τύποι προζυμιών, η διαδικασία ωρίμανσης και διατήρησής τους. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν μία πιο ολοκληρωμένη γνώση πάνω στην τέχνη της αρτοποιίας, η οποία θα τους βοηθήσει για τη μετέπειτα εξέλιξη στον επαγγελματικό τους τομέα.

Ανάλυση Θεματολογίας

  • Ανάλυση Σπόρου, Άλεσης
  • Live Άλεση σε πετρόμυλο (Mockmill)
  • Πώς φυτρώνουμε τους σπόρους και τα διατροφικά τους πλεονεκτήματα
  • Πώς φτιάχνουμε χυλούς δημητριακών
  • Τι είναι οι βύνες και πώς παρασκευάζουμε υγρές και ξηρές
  • Ο ρόλος των βυνών στην ωρίμανση και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ζύμης
  • Αλκοολική Ζύμωση
  • Παράγοντες που επηρεάζουν την ωρίμανση
  • Τεχνικές Ωρίμανσης
  • Τύποι προζυμιών, ωρίμανση και διατήρηση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: Gastronomy Essentials

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣΧάρης Παπαλίτσας

Ο Χάρης Παπαλίτσας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Τα πρώτα βήματα στον χώρο της αρτοποιίας τα έκανε από μικρή ηλικία στον ξυλόφουρνο της οικογένειάς του. Σπούδασε Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική, στο Ινστιτούτο «Le Gourmet» στο Βόλο, από όπου και αποφοίτησε το 2014.

Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε στη Διεθνή Σχολή Αρτοποιίας της Βαρκελώνης (Gremi de Flequers de Barcelona), στη Σχολή Αρτοποιών της Μαδρίτης (ASEMPAN), ενώ μαθήτευσε δίπλα σε διεθνούς φήμης αρτοποιούς. Το 2018 έλαβε μέρος στα Διεθνή μαθήματα αρτοποιίας στο Αϊντχόβεν.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει αναλάβει τεχνικές παρουσιάσεις και επιδείξεις μεγάλων εταιρειών του κλάδου, consulting σε Ελληνικές και Κυπριακές εταιρείες, σεμινάρια αρτοποίησης, ενώ διδάσκει Αρτοποιεία στα ιδιωτικά ΙΕΚ «Δήμητρα». Επίσης, από το 2017 είναι Διευθυντής Εκπαίδευσης στην Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας.

Σήμερα, είναι ιδιοκτήτης της δικής του αλυσίδας αρτοποιείων με την ονομασία ‘ΠΕΤΡΑ’.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ημέρες/ 10 ώρες

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, 15:00 – 20:00

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, 15:00 – 20:00

*Σημαντικές Σημειώσεις:   

Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας
  • Το μικρόφωνο σας
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. 

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.

Δεξιότητες

Κουλτούρα Μάθησης | Συστημική Σκέψη |

Παρακαλώ αποδεχτείτε ΟΛΑ τα cookies για περισσότερες λεπτομέρειες (Εισιτήρια-Εγγραφή)