Προφίλ Συμμετεχόντων

Το σεμινάριο απευθύνεται σε

  • Chefs, A’ Μάγειρες, Consulting Chefs
  • Προϊστάμενους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων

Περιγραφή Σεμιναρίου

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα αναλυθεί πώς αντιλαμβάνονται οι κάτοικοι της Δύσης το μεξικάνικο φαγητό και τι μετατροπές πρέπει να γίνουν, για να είναι άμεσα αφομοιώσιμο. Θα γίνει αναφορά στα προϊόντα εκείνα που χρησιμοποιούνται κατά βάση στη μεξικάνικη κουζίνα, θα αναλυθεί η σωστή χρήση τους και θα παρουσιαστούν σύγχρονες τεχνικές (sous vide) πάνω σε αυτά. Επίσης, θα αναλυθούν τα πλέον συχνά λάθη προς αποφυγή σε σχέση με τον εξοπλισμό που πρέπει να διαθέτει και θα γίνει αναφορά στα μεξικάνικα αποστάγματα.

Ανάλυση Θεματολογίας

  • Μεξικάνικη κουζίνα με σύγχρονες τεχνικές (sous vide).
  • Πώς διαχειριζόμαστε τα left over της κουζίνας (ψαρικά, κρεατικά & λαχανικά) – έξυπνες συνταγές για φαγητό προσωπικού & πιάτα ημέρας.
  • Αναφορά στα chilli, τα καλαμπόκια, τα αβοκάντο & το μεξικάνικο ρύζι.
  • Φτιάχνουμε μεξικάνικα ceviche & επιδόρπια.
  • Συνταγές (guacamole – chili con carne – mexican rice – soft tacos με γαρίδες, χοιρινό, μοσχάρι & λαχανικά – burritos – quesadillas – ensaladas, σαλάτες – ορεκτικά – σχάρας – μαγειρευτά – θαλασσινά – επιδόρπια).
  • Τα μπαχαρικά & τα μυρωδικά (avocado leaves).
  • Οι πίτες (συνταγές & έξυπνα tips).
  • Μαρινάδες για κρέατα.
  • Μεξικάνικο menu (restaurant, finger food, street food & buffet).
  • Αναφορά στα αποστάγματα του Μεξικό.
  • Εορταστικά menu & αναφορά στις μέρες σταθμός του χρόνου.
  • Εξοπλισμός κουζίνας και ποια λάθη δεν πρέπει να κάνουμε στην επιλογή εξοπλισμού.
  • Σωστή παρουσίαση (επιλογή μεξικάνικης οικοσκευής).
  • Ισπανικό ή Μεξικάνικο ή Text Mex φαγητό (οι διαφορές & τα κοινά σημεία).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: Gastronomy Essentials

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣΙωσήφ Συκιανάκης

O Ιωσήφ Συκιανάκης μεγάλωσε στην Αθήνα και ξεκίνησε την καριέρα του ως pastry chef. Σε ηλικία 26 ετών συνεργάστηκε με το διάσημο εστιατόριο Μπαρμπαρόσα της Πάρου και συνέχισε τη διαδρομή του στο Παρίσι στην κουζίνα του Alain Ducasse.

Στο Παρίσι, συναντά τον Eric Roy, ο οποίος του εξασφαλίζει μια θέση στα εστιατόρια του Alain Ducasse. Η γαλλική υπόθεση γίνεται ισχυρότερη με την κατάρτιση στο Le Centre de Formation Alain Ducasse (Εκπαίδευση Μαγειρικής Τέχνης) στην τεχνική sous-vide και στα Ψάρια & Οστρακοειδή. Στο Παρίσι, επίσης, συμμετέχει στο Galeries Lafayette, ως executive chef για την παρουσίαση του Χειμώνα του ελαιόλαδου Poga,  εργάστηκε στο Hôtel Costes, υπό τον σεφ Didier Coly, στο Hôtel Plaza Athénée υπό τον σεφ Philippe Marc, στο Canal + υπό τον Σεφ Gérard Sallé, στο εστιατόριο L’Atelier de Joël Robuchon υπό τον σεφ Eric Lecerf και στο εστιατόριο Le Taillevent,  Βραβεύτηκε με δύο αστέρια Michelin, υπό τον σεφ Alain Solivérès.

Σήμερα, ο Ιωσήφ μοιράζει το χρόνο του μεταξύ του Cooking Cube Catering στη Μύκονο, της δικής του επιχείρησης, και της συμμετοχής του ως Σύμβουλος Σεφ για το εστιατόριο Amigos, του εστιατορίου Forty Astir Beach στην Αθήνα και του εστιατορίου Nerai στη Νέα Υόρκη. Προσεγγίζει τη μάθηση ως ένα ατελείωτο ταξίδι, συμβάλωντας στο Ίδρυμα James Beard, έναν οργανισμό που γιορτάζει την εκλεκτή κουζίνα και τους κορυφαίους σεφ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ημέρες/ 10 ώρες

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Τρίτη  22 Μαρτίου 2022, 15:00 – 20:00

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2021, 15:00 – 20:00

*Σημαντικές Σημειώσεις:   

Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας
  • Το μικρόφωνο σας
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. 

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.

Δεξιότητες

Βιώσιμη ανάπτυξη | Ευελιξία & Καινοτομία | Κίνητρο & Ήθος |

Παρακαλώ αποδεχτείτε ΟΛΑ τα cookies για περισσότερες λεπτομέρειες (Εισιτήρια-Εγγραφή)