ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕXOΝTΩΝ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες της μαγειρικής και της γαστρονομίας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί η φιλοσοφία του μεγάλου σεφ Alain Ducasse, πάνω στον σχεδιασμό ενός σύγχρονου κρύου buffet για 5* City, Resort Ξενοδοχεία & Catering.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Η θεματολογία θα χωριστεί σε δύο ενότητες:

 Σχεδιασμός σύγχρονου κρύου Buffet

  • Παρουσίαση δημιουργικού σύγχρονου buffet με παραδοσιακές συνταγές σε συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Alain Ducasse.
  • Γευστικός εμπλουτισμός των προϊόντων σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας (τεχνικές κοπής, μέθοδοι μαγειρέματος, καρυκεύματα κ.λπ.)
  • Ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων.
  • Προσαρμογή τεχνικών και μεθόδων σερβιρίσματος, για μία πετυχημένη παρουσίαση ενός σύγχρονου buffet.

Κοκτέιλ & εκδηλώσεις

  • Επεξεργασία γεύσεων και υφών για μία μοντέρνα παρουσίαση
  • Εκπαίδευση πάνω στις τεχνικές προετοιμασίας και την οργάνωση του προσωπικού για την παρακολούθηση της ποιότητας των γευμάτων σε μία εκδήλωση
  • Προσαρμογή τεχνικών και μεθόδων σερβιρίσματος, για μία εκδήλωση κοκτέιλ
  • Επαναδημιουργία των κλασικών συνταγών της γαλλικής και διεθνούς κουζίνας, σε μορφή «finger food», για καινοτόμα κοκτέιλ

Meet your Chef: Florian Gravelle

Μετά την εκπαίδευσή του στο ξενοδοχείο και στη σχολή Catering του Paul Augier στη Νίκαια, ο Florian Gravelle ξεκίνησε την καριέρα του μπαίνοντας στη μπριγάδα των εστιατορίων Les Pecheurs (1 αστέρι Michelin) και Kaisuke Matsushima. Στη συνέχεια, ο σεφ Georges Pelissier τον βοήθησε να γίνει μέλος της Ducasse Paris, καθώς τον σύστησε στο εκπαιδευτικό κέντρο ‘Center de Formation Alain Ducasse’ (τώρα Paris Campus), στο οποίο εντάχθηκε το 2009 ως Commis Chef. Μετά από αυτό, έγινε Demi-Chef de Partie στο εστιατόριο «Alain Ducasse at Plaza Athénée». Στη συνέχεια, ο Florian επέστρεψε στη Νότια Γαλλία και επικεντρώθηκε στη μεσογειακή κουζίνα, πριν επιστρέψει στο εστιατόριο “Alain Ducasse at Plaza Athénée” για την επαναλειτουργία του το 2014. Εκεί, συνεργάστηκε με τον σεφ Romain Meder, ο οποίος τον διόρισε Sous-Chef το 2017. Το 2018, ο Florian επέστρεψε στην Πανεπιστημιούπολη του Παρισιού, δίνοντάς του τη δυνατότητα να μοιραστεί την εμπειρία του ως εκπαιδευτής σεφ για την École Ducasse.

Το τριήμερο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη του ΙΝΣΕΤΕ.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης καθώς και σημειώσεις με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν και τις 3 ημέρες.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ημέρες/ 18 ώρες

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Πολυχώρος ’The 11 KASSANDRA Street, Athens’– Κασσάνδρας & Καστοριάς – Βοτανικός

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Τρίτη  29 Νοεμβρίου 2022, 10:00 – 16:00

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, 10:00 – 16:00

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022, 10:00 – 16:00

Διοργανωτής : ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Συντονιστής : Gastronomy Essentials

Με την Υποστήριξη του ΙΝΣΕΤΕ

 

Σημαντική σημείωση για υγιεινομικές υποχρεώσεις

Οι Συμμετέχοντες θα μπορούν να εισέρχονται στο χώρο βάσει οδηγίας περί covid-19 από την ελληνική νομοθεσία ή οποία θα ισχύει την περίοδο υλοποίησης.

Πολιτική Ακυρώσεων:

ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δεν δύναται να παρευρεθεί στο σεμινάριο, η επιχείρηση, αφού πρώτα ενημερώσει τον συντονιστή, έχει το δικαίωμα να τον αντικαταστήσει με άλλον συνεργάτη. Εάν δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος συνεργάτης, o συντονιστής θα προβεί σε αναζήτηση αντικαταστάτη μέσω της λίστας αναμονής του σεμιναρίου. Εάν βρεθεί αντικαταστάτης θα γίνει επιστροφή χρημάτων, αλλιώς η επιχείρηση θα χρεωθεί το 100% του ποσού συμμετοχής. Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος δεν εμφανιστεί στο σεμινάριο καθώς και αν ο εκπαιδευόμενος ξεκινήσει αλλά δεν ολοκληρώσει το σεμινάριο θα γίνεται χρέωση του 100% της συμμετοχής.

ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ: Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δεν δύναται να παρευρεθεί στο σεμινάριο, πρέπει να ενημερώσει τον συντονιστή ο οποίος θα προβεί σε αναζήτηση αντικαταστάτη μέσω της λίστας αναμονής του σεμιναρίου. Εάν βρεθεί αντικαταστάτης θα γίνει επιστροφή χρημάτων, αλλιώς ο συμμετέχων θα χρεωθεί το 100% του ποσού συμμετοχής. Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος δεν εμφανιστεί στο σεμινάριο καθώς και αν ο εκπαιδευόμενος ξεκινήσει αλλά δεν ολοκληρώσει το σεμινάριο θα γίνεται χρέωση του 100% της συμμετοχής.

Ο Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της ημερομηνίας, της ώρας και του χώρου διεξαγωγής του σεμιναρίου, καθώς και το δικαίωμα ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες μέσω email, τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης.

Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συμμετέχοντα μετά από την αλλαγή της ημερομηνίας, της ώρας ή του χώρου διεξαγωγής του σεμιναρίου, ή σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου θα επιστραφεί στο ακέραιο το ποσό στους συμμετέχοντες που έχουν ήδη ολοκληρώσει την πληρωμή.